luni, 26 ianuarie 2015

Oazu Nantoi: PCRM a devenit satelitul coaliției minoritare PLDM-PDM


Foto: tv7.md
„Se pare că Vladimir Voronin și ceea ce a mai rămas din Partidul Comuniștilor condus de el au devenit satelitul coaliției minoritare PLDM-PDM”, a declarat directorul de programe din cadrul Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, în cadrul unei emisiuni de la „Publika TV”, notează NOI.md.

Referindu-se la susținerea acordată de PCRM guvernului minoritar format de PLDM și PDM, analistul a menționat că liderul democrat Marian Lupu nu ar fi fost atît de agresiv față de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, dacă nu ar fi avut înțelegeri solide cu președintele PCRM, Vladimir Voronin. „Marian Lupu nu ar fi renunțat la cele 13 voturi ale PL, fără a avea o majoritate clară, și să prefere un guvern minoritar”, a declarat Nantoi. Potrivit expertului, deocamdată nu se știe care sînt înțelegerile cu Vladimir Voronin, însă se pare că Vladimir Voronin și ceea ce a mai rămas din Partidul Comuniștilor condus de el au devenit satelitul coaliției minoritare PLDM-PDM.

Oazu Nantoi a menționat că candidatura la funcția de prim-ministru va fi înaintată de PLDM, care are cadre suficiente în acest sens, avînd în vedere că acest partid are cea mai mare experiență în implementarea reformelor, care s-au soldat cu semnarea Acordului de asociere Moldova-UE.

Un comentariu:

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .