joi, 25 iulie 2013

Medicii care operează cu instrumente de construcție: Lucrăm în aceste condiții de 20 de ani

Foto : noi.md
Medicii din cadrul spitalului “Valentin Ignatenco”, care au fost filmați în timp ce operează cu instrumente de construcție, îl acuză pe directorul spitalului, Nicolae Starciuc, de faptul că nu îi asigură cu echipamentul necesar pentru intervențiile chirurgicale. Despre aceasta au anunțat patru medici din cadrul secției de traumatologie într-o conferință de presă. Aceștia susțin că, timp de 20 de ani, sînt nevoiți să lucreze în asemenea condiții.

Potrivit lor, de vină ar fi faptul că directorul spitalului vrea sa închidă secția de traumatologie. ”Avem un conflict în spitalul nostru. Acest conflict are 68 de ani și se numește Nicolae Starciuc, directorul spitalului. Problemele acestea ne presează de 10 ani. El vrea să închidă secția noastră și să ne dea afară de la lucru”. Medicii spun că s-au văzut nevoiți să se filmeze în timpul operației pentru a aduce în fața societății aceste probleme.

Mai mult, medicii spun că instrumentele sînt vechi și ineficiente. ”Burghiul cu care operăm nu are viteza de rotație necesară pentru a sfredeli osul și nici nu poate fi sterilizat. Iar cu acest fel de instrumente se lucrează de mai bine de 20 de ani”, a declarat Nicolae Curcă, medic traumatolog de la spitalul Ignatenco.

Medicii afirmă că se vor dezice de intervențiile chirurgicale în cazul în care nu se vor lua măsuri. ”Intervențiile care mai pot să mai rabde nu le vom efectua. Le vom efectua doar pe cele urgente”. Rugat să comenteze dacă bormașina a fost adusă personal de acasă de unul dintre medici, Nicolae Curcă a declarat că sînt niște minciuni nerușinate. ”Lada în care sînt sterilizate instrumentele a fost adusă abia ieri. Burghiul nu se steriliza”.

Amintim că, luni, în presă au apărut imagini video, din care se poate vedea cum medicii de la spitalul pentru copii ”Valentin Ignatenco” din Chișinău operează cu instrumente folosite în construcție: o bormașină și un clește ruginit.
   NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .