sâmbătă, 16 martie 2013

Protest organizat pe Facebook în faţa Ministerului de Justiţie pentru aderarea României la Schengen

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au programat un miting la Ministerul Justiţiei, pentru sâmbătă, la ora 15. Pe paginia de facebook dedicată scrie că protestul este destinat aderării României la Schengen. Potrivit invitaţiei, participanţii vor lega de copacii din zonă lanţuri şi lacăte, într-un gest simbolic.


”În acest moment, USL, dar prin lipsa de reacţie şi Opoziţia, ne-au încuiat, practic, în România, refuzând să adopte valorile morale din politica europeană şi ne ţin în carantină”, se menţionează pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.
  Există şi un "ghid" dedicat protestatarilor: ”Legăm o bucată de lanţ cu un lacăt de un copac, un stâlp de lumină, de semafor, etc, în orice loc din România. La Bucureşti, sâmbătă după-amiază la ora 15.00, o să facem asta în faţa Ministerului Justiţiei. În alte oraşe se poate face în faţa Prefecturii, sau oricărui sediu de autoritate publică. Se poate face inclusiv în faţa casei personale. De acel lant, vor veni şi alţii să agaţe propiul lacăt, samd. Fiecare, apoi, face o poză şi o urcă pe FB sau pe net, pe blog. Sloganul, tiparit sau scris pe o foaie de hârtie, lipită apoi pe respectivul  este simplu: <<Romania vrea în Schengen>>”, se precizează în anunţ 

Ministrul Mona Pivniceru a declarat în ultimul interviu de la Antena 3 că nu are nici o responsabilitatea privind intrarea României în Schengen. Cu toate acestea, ministrul german de Interne - care a anunţat că Germania se opune întrării României în Schengen - a declarat cu subiect şi predicat că nemţiii se opun pentru că raportul pe Justiţie a fost unul critic pentru ţara noastră. Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene este în responsabilitatea Ministerului Justiţiei.



0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .