duminică, 17 martie 2013

Crin Antonescu se bazează pe banii fostului liberal Gigi Becali pentru sponsorizări


Crin Antonescu râvneşte la banii lui Gigi Becali. În cadrul unei discuţii despre prezenţa României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, preşedintele Senatului a propus ca omul de afaceri, fost liberal, să achite 10.000 de dolari în numele statului român, bani necesari pentru prezenţa ţării noastre la eveniment. Soluţia lui Crin Antonescu nu este însă viabilă pentru că ruşii care sunt organizatori nu acceptă sponsorizări.

Pentru orice sponsorizare, Crin Antonescu apelează la Gigi Becali. S-a întâmplat în cadrul unei şedinţe plenare a Senatului când unul dintre senatori a cerut parlamentului să achite 10.000 de dolari pentru participarea României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei care va avea loc la Moscova.

”De vreo 11 ani, de când a avut loc o sesiune a Adunării Parlamentare a Ortodoxiei la Bucureşti, nu am plătit cotizaţia. Lucru pentru care noi suntem invitaţi acolo benevol, aşa, în calitate de reprezentanţi ai Ortodoxiei pe banii celorlalţi membri. Soluţia cea mai serioasă şi cea mai corectă ar fi să plătim aceşti 10.000 de dolari„, a propus senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu.

Reacția lui Crin Antonescu vine promptă: ” Îl rugăm pe domul deputat Becali să ne sponsorizeze”. Propunerea sa nu a fost însă una viabilă, Dumitrescu explicându-i că nu se acceptă sponsorizări, ci că sunt necesare contribuții ale statului. Aşa că, senatorii au decis să facă demersurile necesare astfel încât banii să fie achitaţi prin Ministerul de Externe, de la bugetul de stat, astfel încât ţara noastră să poată participa onorabil la eveniment. Deputatul PNL George Becali a declarat, joi, că a cerut o săptămână ca să ia o decizie privind partidul din care vrea să facă parte atunci când liderul liberal Crin Antonescu l-a pus să aleagă între PNL și PNG. ”Domnul Antonescu mi-a propus așa. M-a luat prin surprindere, i-am cerut un sfat, mă gândeam că sfatul este un fel de drum, o inspirație, asta aș vrea. A spus că nu are nicio problemă cu mine dacă rămân în PNL, numcai că nu poți avea doi ani de zile funcție în PNL.

 Vei fi un simplu soldat”, a explicat Becali. Parlamentarul a adăugat că, singurul său regret, în cazul în care ar pleca din PNL, ar fi că nu l-ar mai putea susține ”cu atâta tărie pe domnul președinte la președinția României”. Liderul PNL, Crin Antonescu, a explicat și el că i se pare corect ca Becali să aibă ocazia să aleagă. ”Nu mi-a cerut nicio funcție de conducere. 

Pe de-o parte, avem un congres, se apropie un conges. Pe de altă parte, toată lumea știe că el este în continuare liderul unui partid și are niște trăsături de lider, nu este prototipul unui deputat, unui parlamentar tipic de partid. Mi se pare corect să facă această alegere pentru că înțelegerea noastră de dinainte de alegerile parlamentare nu a avut decât aceste condiții. Poate să facă orice opțiune, e alegerea sa, dar dacă vrea să conducă o formațiune, atunci nu mai are nicio obligație față de PNL”, a explicat președintele liberal.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .