luni, 18 martie 2013

Ambasadorul Ion Jinga: Marea Britanie nu este o destinaţie preferată a românilor care caută un loc de muncă

Marea Britanie nu este o destinaţie preferată a românilor care caută un loc de muncă, le-a spus ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, jurnaliştilor de la The Telegraph. Declaraţia vine după ce publicaţia a făcut cunoscute cifrele unui studiu care arată că peste 20.000 de români doresc să meargă în Marea Britanie, odată cu deschiderea frontierelor, la sfârşitul acestui an.

Studiul prezentat de jurnaliştii de la The Telegraph a fost realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic din România şi relevă faptul că 7% dintre persoanele care trăiesc în România vor să muncească în străinătate. Dintre acestea, 8% ar opta pentru un job în Marea Britanie, în următoarele şase luni. Cum în România sunt 4 milioane de persoane apte de muncă , procentele se traduc în doar 22.000 de români care vor să ajungă în ţara britanicilor. Nu de aceeai părere este ambasadorul României în Regat.

„Premierul român, ministrul român de Externe şi eu însumi am declarat în repetate rânduri - Marea Britanie nu este o destinaţie preferată a românilor care caută un loc de muncă . Numărul estimat al românilor care probabil vor alege Marea Britanie este cuprins între 15.000 şi 20.000”, a declarat Jinga pentru jurnalistii britanici de la The Telegraph.

Cifrele publicate de jurnaliştii britanici reprezintă primele indicii oficiale ale posibilului impact asupra Regatului Unit, după ridicarea restricţiilor de migraţie în 2014.

Miniștrii britanici au recunoscut că există estimări legate de numărul de persoane care vor merge să muncească în Marea Britanie, însă refuză să le publice şi asta din cauza unor subestimări consistente ale numărului de polonezi care au mers în Regat, când s-au deschis graniţele în 2004.
În săptămânile următoare, un raport realizat de Ministerul Britanic de Externe asupra impactului ridicării restricţiilor urmează să fie publicat.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .