miercuri, 16 ianuarie 2013

Spiridon Vangheli: copii sunt cel mai mare capital al umanităţii






Foto : noi.md
Astăzi, la Biblioteca Naţională „I.Creangă” a avut loc lansarea oficială a Anului Spiridon Vangheli. Pentru a-l felicita pe scriitor, care în acest an împlineşte 80 de ani, au venit demnitari, reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor şi copii.

Sunt recunoscător Guvernului pentru acest an, care a fost declarat în cinstea mea. În realitate, acest an trebuie să fie dedicat copiilor, deoarece a venit timpul să ne întoarcem cu faţa la ei – cel mai mare capital al umanităţii, de soarta cărora va depinde ziua noastră de mîine”, a spus scriitorul.

„Sunt foarte bucuroasă că 2013 a fost declarat Anului lui Spiridon Vangheli. Este autorul nostru, al copiilor. El este bunicul tuturor copiilor. În doresc ca şi în continuare să scrie pentru copii cele mai interesante poveşti”, a spus o mică cititoare.

Cărţile lui Spiridon Vangheli au fost editate în tiraj de 8 milioane de exemplare. El este autorul multiplelor cărţi pentru copii, printre care „Guguţă şi prietenii lui”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Pantalonia – ţara minunilor”, „Priveghetoarea”, „Ciubo din satul Turturica”.

Vangheli este laureat al multiplelor premii şi distincţii: al premiului de stat al RSSM, deţinător al diplomei de onoare al Consiliului Internaţional pe literatură pentru copii, laureat al premiului de stat al URSS, al premiului Academiei Române „I.Creangă”, precum şi al premiului special al Uniunii Scriitorilor.Sursa: noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .