duminică, 7 decembrie 2014

Uniunea Democratica a Romanilor din Italia alaturi de romanii din diaspora.

Uniunea Democratica a Romanilor din Italia alaturi de romanii din diaspora.

       Uniunea Democratica a Romanilor din Italia este si va fi intodeauna alaturi de comunitatea romaneasca din Italia, in numele democratiei si al dreptatii.

     Nu este o intamplare ca in randurile UDRI exista cinci consilieri romani. Cinci Consilieri in primariile italiene si suntem convinsi ca numarul lor este in continua crestere. Cu ajutorul tuturor conationalilor care traiesc aici vom reusi sa imbunatatim imaginea comunitatii romanesti.
      Impreuna, vom reusi sa schimbam atat imaginea noastra a comunitatii cat si viitorul celor ce ne vor urma. Viitorul copiilor nostri care participa in mod egal la un sacrificiu, in speranta unui trai decent si in speranta recastigarii increderii, in propriile forte, cat si al respectului pe care il meritam din plin.

    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia sustine Presedentia Romaniei in ceea ce priveste apararea drepturilor, libertatilor si valorilor europene a cetatenilor romani din diaspora,in particular, al dreptului de vot si procesului electoral.
    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia are incredere in organele si institutiile competente in aflarea adevaratilor vinovati in ceea ce priveste ingradirea exercitarii dreptului la vot.

    Avem incredere in Ambasada Romaniei cat si in Consulii aflati in serviciu pe teritoriul Italian, intr-o buna colaborare care, s-a dovedit pana in prezent activi la manifestarile, activitatile si evenimentele intreprinse de catre Asociatiile Romanesti aflate in Italia.

    Sustinem proiectul Domnului Presedinte Klaus Johannis cu privire la declaratiile Domniei sale referitoare la “Consiliul Consultativ”
( http://www.actualitatea.it/textdepolitica/2214-exclusiv-interviu-cu-preziden%C5%A3iabilul-klaus-iohannis-%E2%80%9Evoi-crea-un-consiliu-consultativ-pentru-rom%C3%A2nii-din-diaspora%E2%80%9D.html -  articol din 22 sept 2014 acordat de Dl. Presedinte Klaus Johannis)
    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia spera intr-o vizita a Domnului Presedinte Klaus Johannis si credem ca este necesara aceasta vizita in mijlocul comunitatii romanesti din Italia si nu numai.

     Uniunea Democratica a Romanilor din Italia face un apel catre toate asociatiile, organizatiile si catre intreaga diaspora, in a pastra acea unitate nascuta in 2 noiembrie si respectiv 16 noiembrie 2014.        
    Credem ca dezbinarea si creearea conflictelor de orice natura, nu mai au nici un scop si nici nu mai au un loc in viitorul nostru si a copiilor nostri.
     Sa stabilim un punct de echilibru indiferent de apartenenta politica sau asociativa este solutia tuturor problemelor cu care comunitatea romaneasca se confrunta la ora actuala. Atacurile catre o institutie sau alta nu este o prioritate pentru Uniunea Democratica a Romanilor din Italia si suntem siguri ca nici pentru asociatiile, organizatiile si romanii din diaspora. Suntem siguri ca noi, romanii din Italia, am ajuns la o alta etapa a vietii noastre de emigranti si aici ne referim la un nou drum, un drum al acceptarii, un drum al comunicarii si un drum in care colaborarile intre asociatii si organizatii pot fi benefice comunitatii romanesti si pot creea o noua imagine in Europa.

    Nimeni nu poate contesta si nu poate arunca cu noroi peste sacrificiul de care am dat dovada si nimeni nu poate nega dorinta noastra de unitate si de intelegere la nivel de comunitate.
 
   Invitam toti romanii din diaspora, sa isi sustina candidatii din randul comunitatii, in alegerile locale ale administratiilor publice.
   Avem nevoie de reprezentanti, avem nevoie sa demonstram ca suntem o comunitate puternica, organizata si care participa in mod activ la toate problemele si activitatile socio-economice ale institutiilor de stat ale Italiei.

   Nu mai avem nevoie sa ne aratam cu degetul. Nu mai putem privi in urma.
Construim viitorul comunitatii romanesti doar impreuna.

   Nu putem sa distrugem ceea ce s-a creat la alegerile din noiembrie. Nu putem lasa sa se creada ca a fost doar o intamplare.

   Am strigat ca vrem sa fim mai uniti atunci sa o facem impreuna. Impreuna sa construim acea “umbrela” a umanitatii si a respectului.          Stim sa ne respectam ca si comunitate si stim sa ne facem respectati.
    Respectul, onoarea, diplomatia, comunicarea si acceptarea trebuie sa primeze in sanul comunitatii romanesti din Italia.

Adrian Nita
– Purtator de cuvant  al Uniunii Democratice a Romanilor din Italia
- Vicepresedinte UDRI – Filiala Roma



3 comentarii:

  1. Bravo alti care vreau sa manice din acel ciolan al politici si sa nu faca nimic sa umple conturile si sa faca ceva bani gramada pe spatele imigrantilor ...

    Unde ati fost voi cind nam avut unde dormim si dormeam prin casa abandonate si in frig sau la caritas sau crucea rosie ...
    Unde erati voi cind nu aveam ce minca .... unde erati tilharilor si securistilor... ce meserie ati avut in tara... pe timpul comunistilor... securisti ...

    Am plecat din tara sa scapam de securisti si ati venit si aici sa distrugeti linistea noastra ...

    Astept sa publicati tota istoria voastra de cind vati nascut pina in prezent , unde ati facut scoala si unde ati lucrat de cind aveati 18 ani si pina acum ... La toti membri fondatori al acestiu partid ...

    Pomeniti de consulatul roman care este o rusine a europei care , mergi la alte consulate sa vezi cum sint tratati cetateni altor tari ...
    Mergeti la Roma , Milano , Pris , Londra , sa vedeti cum va raspund cu aroganta si cu tot felu de jigniri umilitoare si cum va trateaza ca niste gunoaie , nici hitie igenica nu au la WC sau loc pentru mame cu copii unde pot fi schimbati de scutece .

    Ce au facut securisti dela consulate ... sa puna taxe cit mai mari ... orce document carel faci o stampila daca tio pune 50 e sau 100 e am de facut zece documente sint 1000 de euro care trebuie sai dau la tilhari ...

    ii posibil ca statul si cei care sustin ca ne ajuta sa ne asupreasca cu taxe si inpozite ...
    Sa va fie rusine tilharilor ...
    Ce ati facut pina acum pentru romani din italia din franta sin anglia ...
    Aveti nevoie de votul lor acuna sint buni cind vin alegerile ...

    Citi consilieri aveti voi la primariile din italia ...
    Ce au facut pentru imigranti si pentru romani ...
    Doar vorbe si povesti sintem satuiii de minciunile voastre ...
    Multi dintre voi poate aveti firme si esplotati romini platindui cu un salariu de nimic ...
    Vati gindit sa faceti si un partid sa puteti fura mai bine tiharilor ...

    Dar se poate sa fiti cinstiti si onesti sa aveti constinta curata si doriti sa ajutati romani din diaspora ...
    Atunci va rog sa veniti cu fapte reale nu cu povesti ...
    Imi cer iertare daca am jignit pe cineva su am suparat pe cineva cu cuvinte dure sau prim ortografia folosita ...
    Aveti dreptul la replica in orce moment si astept replica voastra si a altora care vreau sa scrie ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule fara nume ....va asigur ca aceste jigniri nu isi au rostul si nici nu aveti dreptul sa o faceti.
    Interesati-va exact de cand existam si ceea ce au facut membrii UDRI in ziua alegerilor.....ceea ce au facut consilierii romani UDRI din anumite primarii din Italia pentru bunul mers al alegerilor.
    Eu sunt Adrian Nita muncitor in ROMÂNIA ...muncitor si in ITALIA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1) Din punct de vedere politic de partea cui sinteti ?
      2) Care este obiectivul vostru pentru binele romanilor depretutindeni ?
      3) Ce doriti sa faceti pentru romani din diaspora ?
      4) De cine sinteti finatati si cine va sponsorizeaza ?
      5) In ce zona din italia sau din alta tara sinteti prezenti ?
      6) Ce ati facut pina in prezent pentru binele nostru comun al oamenilor ?
      7) Citi membri sint in acest partid ?
      8) Acest partid este inregistrat pe o persoana sau pe un grup de persoane ?
      9) Daca printre membri vostri ezista fosti securisti ?
      10) Un fost securist se poate inscrie in partidul vostru ?
      11) Cum puteti fi sigur de acest lucru ?
      12) Cine este purtatorul de cuvint al acestui partid ?

      Astept un raspuns la aceste simple inreebari care le poate pune orcine.

      Ștergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .