Uniunea Democratica a Romanilor din Italia alaturi de romanii din diaspora.

Uniunea Democratica a Romanilor din Italia alaturi de romanii din diaspora.

       Uniunea Democratica a Romanilor din Italia este si va fi intodeauna alaturi de comunitatea romaneasca din Italia, in numele democratiei si al dreptatii.

     Nu este o intamplare ca in randurile UDRI exista cinci consilieri romani. Cinci Consilieri in primariile italiene si suntem convinsi ca numarul lor este in continua crestere. Cu ajutorul tuturor conationalilor care traiesc aici vom reusi sa imbunatatim imaginea comunitatii romanesti.
      Impreuna, vom reusi sa schimbam atat imaginea noastra a comunitatii cat si viitorul celor ce ne vor urma. Viitorul copiilor nostri care participa in mod egal la un sacrificiu, in speranta unui trai decent si in speranta recastigarii increderii, in propriile forte, cat si al respectului pe care il meritam din plin.

    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia sustine Presedentia Romaniei in ceea ce priveste apararea drepturilor, libertatilor si valorilor europene a cetatenilor romani din diaspora,in particular, al dreptului de vot si procesului electoral.
    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia are incredere in organele si institutiile competente in aflarea adevaratilor vinovati in ceea ce priveste ingradirea exercitarii dreptului la vot.

    Avem incredere in Ambasada Romaniei cat si in Consulii aflati in serviciu pe teritoriul Italian, intr-o buna colaborare care, s-a dovedit pana in prezent activi la manifestarile, activitatile si evenimentele intreprinse de catre Asociatiile Romanesti aflate in Italia.

    Sustinem proiectul Domnului Presedinte Klaus Johannis cu privire la declaratiile Domniei sale referitoare la “Consiliul Consultativ”
( http://www.actualitatea.it/textdepolitica/2214-exclusiv-interviu-cu-preziden%C5%A3iabilul-klaus-iohannis-%E2%80%9Evoi-crea-un-consiliu-consultativ-pentru-rom%C3%A2nii-din-diaspora%E2%80%9D.html -  articol din 22 sept 2014 acordat de Dl. Presedinte Klaus Johannis)
    Uniunea Democratica a Romanilor din Italia spera intr-o vizita a Domnului Presedinte Klaus Johannis si credem ca este necesara aceasta vizita in mijlocul comunitatii romanesti din Italia si nu numai.

     Uniunea Democratica a Romanilor din Italia face un apel catre toate asociatiile, organizatiile si catre intreaga diaspora, in a pastra acea unitate nascuta in 2 noiembrie si respectiv 16 noiembrie 2014.        
    Credem ca dezbinarea si creearea conflictelor de orice natura, nu mai au nici un scop si nici nu mai au un loc in viitorul nostru si a copiilor nostri.
     Sa stabilim un punct de echilibru indiferent de apartenenta politica sau asociativa este solutia tuturor problemelor cu care comunitatea romaneasca se confrunta la ora actuala. Atacurile catre o institutie sau alta nu este o prioritate pentru Uniunea Democratica a Romanilor din Italia si suntem siguri ca nici pentru asociatiile, organizatiile si romanii din diaspora. Suntem siguri ca noi, romanii din Italia, am ajuns la o alta etapa a vietii noastre de emigranti si aici ne referim la un nou drum, un drum al acceptarii, un drum al comunicarii si un drum in care colaborarile intre asociatii si organizatii pot fi benefice comunitatii romanesti si pot creea o noua imagine in Europa.

    Nimeni nu poate contesta si nu poate arunca cu noroi peste sacrificiul de care am dat dovada si nimeni nu poate nega dorinta noastra de unitate si de intelegere la nivel de comunitate.
 
   Invitam toti romanii din diaspora, sa isi sustina candidatii din randul comunitatii, in alegerile locale ale administratiilor publice.
   Avem nevoie de reprezentanti, avem nevoie sa demonstram ca suntem o comunitate puternica, organizata si care participa in mod activ la toate problemele si activitatile socio-economice ale institutiilor de stat ale Italiei.

   Nu mai avem nevoie sa ne aratam cu degetul. Nu mai putem privi in urma.
Construim viitorul comunitatii romanesti doar impreuna.

   Nu putem sa distrugem ceea ce s-a creat la alegerile din noiembrie. Nu putem lasa sa se creada ca a fost doar o intamplare.

   Am strigat ca vrem sa fim mai uniti atunci sa o facem impreuna. Impreuna sa construim acea “umbrela” a umanitatii si a respectului.          Stim sa ne respectam ca si comunitate si stim sa ne facem respectati.
    Respectul, onoarea, diplomatia, comunicarea si acceptarea trebuie sa primeze in sanul comunitatii romanesti din Italia.

Adrian Nita
– Purtator de cuvant  al Uniunii Democratice a Romanilor din Italia
- Vicepresedinte UDRI – Filiala RomaPostări populare

Ultimele comentarii