duminică, 26 octombrie 2014

Uniunea Democratică a Românilor din Italia ( UDRI )

Uniunea Democratica a Romanilor din Italia este o asociatie non profit.
UDRI este un subiect politic care promoveaza, apara si sustine drepturile cetatenilor romani ce se regasesc in cultura europeana, in valorile indivizibile si universale de libertate, democratie si justitie. 
UDRI are ca scop promovarea integrarii cetatenilor romani in societate prin propagarea printre cetatenii romani a traditiilor, culturii si valorilor poporului de resedinta, pastrand printre romani propriile traditii si propria cultura. 
UDRI promoveaza integrarea si participarea cetatenilor romani in viata politica, sociala, economica si culturala a societatii impreuna cu toti cetatenii si contribuie la crearea instrumentelor necesare pentru atingerea acestor scopuri.
UDRI isi desfasoara activitatea actionand in apararea drepturilor si libertatilor persoanei si promoveaza convietuirea pasnica a popoarelor, etniilor, raselor si confesiunilor religioase. 
UDRI actioneaza respectand Constitutia si legile statului de resedinta.

UDRI tine sa-si reafirme independenta si echidistanta fata de partidele si personalitatile politice romanesti si italiene. 
In acelasi timp UDRI tine sa-si manifeste respectul fata de toti actorii politici si fata de simpatizantii acestora recunoscand munca acestora si contributia lor la buna-informare a publicului si a dezvoltarii societatii in general, determinata de aplicarea principiilor democratiei participative. 
UDRI invita toti actorii sociali si politici la un dialog deschis si neconditionat de ideologiile sau convingerile politice ale romanilor din Italia considerand ca in lupta noastra pentru crearea unei imagini de NATIUNE EVOLUATA, CREDIBILA si RESPECTATA putem sa facem abstractie de orgoliile si simpatiile personale. Astfel noi apreciem, dupa cum am afirmat, implicarea ROMANILOR in viata sociala si in competitiile politice si felicita pe toti cei implicati in diverse activitati sociale si culturale in sprijinul si interesul Comunitatii Romanesti, dar, in acelasi timp, ii invitam la refelectie asupra posibilitatii de a avea reprezentanti la nivelul autoritailor publice italiene acest lucru putandu-se realiza doar prin unirea fortelor noastre, ale TUTUROR. 
Impreuna putem reusi!

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .