luni, 8 iulie 2013

VIDEO: Romanca ranita in accidentul de autocar de la Avila

Romanca ranita in accidentul de autocar de la Avila 


O romanca de 29 de ani a supravietuit tragicului accident de autocar produs in aceasta dimineata la Tornadizos, in Avila, soldat cu noua morti si 22 de raniti.

Femeia se afla acum in afara pericolului si a fost transportata la spitalul din Avila. O echipa formata dintr-un reprezentant al Consulatului Romaniei de la Madrid si atasatul Ministerului de Interne s-a deplasat la fata locului si asteapta de la autoritatile spaniole informatii privind identitatea persoanelor decedate.

In total, 22 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere, iar 6 se afla in stare grava. O fetita de 7 ani, aflata in stare grava, a fost transportata cu elicopterul la spitalul din Salamanca.

Autocarul apartine companiei de transport CEVESA si efectua o cursa regionala cu 32 de persoane la bord intre localitatea Serranillos si Valladolid.

Accidentul s-a produs intr-o curba pe drumul N-403, la kilometrul 123, unde soferul a pierdut controlul volanului si autobuzul s-a rasturnat.

Majoritatea pasagerilor se aflau pe partea dreapta a autocarului, motiv pentru care numarul ranitilor a fost asa de mare.

Nu se cunosc cauzele accidentului, dar unul dintre supravietuitori a spus ca soferul a intrat cu viteza mare intr-o curba si dupa aceea autobuzul a cazut pe o parte. Autocarul nu era dotat cu centuri de siguranta pentru pasageri si soferul nu consumase bauturi alcoolice.

Legea privind obligativitatea centurilor de siguranta pentru pasageri a fost aplicata in Spania din 2007, insa autocarele aflate in circulatie la acea data au fost scutite de aplicarea normativei. Guvernul regiunii a decretat trei zile de doliu, iar ministrul de Interne al Spaniei s-a deplasat de urgenta la Avila.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .