miercuri, 12 iunie 2013

Vladimir Voronin: Acordul de liber schimb va fi o catastrofă pentru Republica Moldova

Foto: elldor.info
Acordul de liber schimb care urmează a fi semnat la summitul de la Vilnius va fi o catastrofă pentru Republica Moldova. Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a fost lansată de acesta în seara zilei de ieri în cadrul unei emisiunii de la Euro TV.

“Summitul de la Vilnius este o cîrdăşie şi un atac straşnic asupra Moldovei. Toţi cei care pledează pentru deciziile pozitive de la Vilnius trădează interesul naţional. Acordul de liber schimb este o catastrofă pentru Moldova. Ei duc lumea în eroare. Fule, europenii spun cît de fericiţi vor fi moldovenii şi noi stăm cu gura căscată şi ne curge totul din gură. Ne-au promis 300 milioane de euro credit – pe seama cui, a cetăţenilor? Unde au făcut ei regulă în Europa? Ce avem de la ei? Datorii?”, s-a indignat Voronin.

Potrivit liderului PCRM, cetățenii Republicii Moldova vor avea de suferit şi în urma regimului liberalizat de vize, pentru că introducerea acestuia va cauza închiderea frontierelor cu Ucraina şi Rusia.

“Cum numai se introduce acest regim de vize, imediat se introduce regim de vize cu Rusia şi Ucraina, pentru că ei nu au acest acord de vize cu Europa. Se închide frontiera cu Ucraina şi Rusia. Aşa-s cerinţele UE: noi vă dăm regim, dar voi cu aceștia vă închideţi. Cum să controleze europenii acest regim de vize, dacă noi vom fi deschişi cu Ucraina şi Rusia?”, a subliniat Voronin.

Premierul Iurie Leancă declara, după numirea sa în funcția de prim-ministru, că semnarea acordului de asociere a Moldovei cu UE, precum şi cel al liberalizării vizelor, ar putea avea loc abia în toamna anului viitor. În schimb, susţine Leancă, există șanse ca, în această toamnă, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie parafată o parte din înţelegerile cu Uniunea Europeană.

NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .