miercuri, 12 iunie 2013

Livezi distruse, beciuri inundate și drumuri deteriorate, după ploile torențiale de ieri

Foto : trm.md
Ploile torențiale care au căzut în seara zilei de ieri au distrus mai multe culturi agricole, au inundat beciuri și au deteriorat drumuri. În special, au avut de suferit locuitorii din nordul țării.

Potrivit Serviciului Situații Excepționale, cel mai mult sînt păgubiți locuitorii din raionul Rîșcani, unde ploile torențiale care au căzut la ora 1.00 au afectat culturile agricole din cinci sate. La moment, nu se cunoaște care sînt acestea. O comisie specială investighează daunele provocate plantațiilor.

Vîntul puternic și ploile au mai afectat localitățile Soloneț, Stoicani și Slobozia-Cremene din raionul Soroca și mai multe sate din Florești. În localitatea Lunga-Ciripcău mai multe livezi au fost distruse, urmare a căderii grindinei. Mai mult, în acest raion, 7 gospodării au fost inundate. Salvatorii au pompat apa din beciurile oamenilor, intervenind în forță. Ploile s-au pornit aici la ora 19.00.

În raionul Leova, ploile nu au stricat doar cultura agricolă, ci și un drum de 2 km din satul Sărata-Răzeși.

La moment, mai multe comisii speciale de la Situații Excepționale adună date din teritoriu pentru a stabili volumul pagubelor provocate culturilor agricole.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prevede ploi și grindină și pentru seara zilei de azi.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .