luni, 3 iunie 2013

Filat continuă să decidă soarta demnitarilor guvernamentali

Foto: adevarul.ro
Şeful Agenţiei Moldsilva, liberalul Ion Cebanu, va fi înlocuit. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat pentru Europa Liberă că persoanele cu funcţii de conducere delegate de Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu nu vor rămîne în instituţiile guvernamentale, relatează publika.md.

Fostul premier a mai spus că reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu au discutat încă în privinţa conducerii Serviciului de Informaţii şi Securitate.

"Categoric, în instituţiile guvernamentale nu vor rămîne cei care au fost delegaţi de către cel care este acum în opoziţie. Ceea ce ţine de SIS, noi nu am avut discuţii, deoarece este o instituţie care nu poate fi partajată. Şi în cazul SIS avem nevoie de reformă. Va fi făcută evaluarea necesară", a declarat Vlad Filat, precizînd că Ion Cebanu urmează a fi înlocuit.

În prezent, în fruntea Agenţiei Moldsilva se află liberalul Ion Cebanu, numit în funcţie în locul lui Ion Lupu, care a demisionat după incidentul din Padurea Domnească. Ulterior, Cebanu a fost demis printr-o decizie a Guvernului, însă Curtea Constituţională a calificat hotărîrea ca fiind ilegală. Astfel, Cebanu a fost restabilit în funcţie.
noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .