luni, 27 mai 2013

Ghimpu: Ei să fure, să corupă şi noi să răspundem?


Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, declară că formaţiunea sa nu îl va susţine pe Iurie Leancă la şefia Guvernului. Declaraţia a fost făcută pe 26 mai, după şedinţa Consiliului Republican PL, anunță trm.md.


Foto: ziarulnational.md
„Nu vom vota Guvernul Leancă. A vota înseamnă a fi la guvernare. Pentru noi este important nu participarea partidului la guvernare, ci distanţarea de la rău. Ei stabilesc programul fară noi. Ei să fure, să corupă şi noi să răspundem, nu”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Sursa citată i-a reproşat repetat fostului premier, Vlad Filat, liderul PLDM, denunţarea acordului AIE 2. „Filat nu se va împăca să stea în umbră. E gata să aducă comuniştii la putere, să meargă la anticipate. Nu văd ca acest om să aibă intenţii bune, scopul său este altul”, a declarat liderul PL.

În dimineaţa zilei de 26 mai, PL a convocat Consiliul Republican al formaţiunii în care s-a discutat despre negocierile de formare a unei noi majorităţi parlamentare şi criza internă a formaţiunii.

La 12 aprilie 2013, mai mulţi membri PL au iniţiat Consiliul de Reformare al Partidului Liberal. Aceştia au cerut convocarea Congresului extraordinar al formaţiunii şi promovarea lui Dorin Chirtoacă la funcţia de lider al PL. Astfel, reformatorii formaţiunii au contestat refuzul lui Mihai Ghimpu, de a participa la negocierile privind crearea noului Guvern.
NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .