miercuri, 17 aprilie 2013

Moldova nu va rămîne fără hipism

Foto: noi.md
Problemele legate de alimentaţia cailor de la Şcoala de hipism din Chişinău şi finanţarea instituţiei, la moment, au fost soluţionate. Toată lumea, de la deputaţi pînă la cetăţenii de rînd, au sărit în ajutorul cailor. Potrivit angajaţilor şcolii, instituţia este asigurată cu hrană pentru cai pe o lună întreagă.

„Demult nu am mai avut o asemenea raţie alimentară. Caii sînt sătui, s-au calmat şi dorm bine”, au menţionat angajaţii şcolii.

Problema banilor, de asemenea, a fost soluţionată. Acum două zile, la Şcoala de hipism din Chişinău, a fost numit un director interimar, Petru Moisei, care are dreptul de semnătură. „Contul bancar va fi deblocat. Bani sînt, deoarece în acest an mijloace bugetare nu au fost folosite deloc. Sperăm, că o asemenea situaţie nu se va mai repeta”, a menţionat preşedintele Comitetului sindical al şcolii, Pavel Muratov.

Caii, deocamdată, nu participă la antrenamente. Pentru recuperare este nevoie de, cel puţin, o lună de zile. Personalul şcolii este convins că, în scurt timp, caii se vor întrema în totalitate şi chiar vor participa la campionatul republican de hipism.

De menţionat, că cel mai afectat cal, starea căruia trezea cele mai temeri, a născut astăzi un mînz.

Amintim, că după ce în presă a apărut informaţia despre faptul că caii de elită din cadrul Şcolii de hipism din Chişinău, s-au pomenit în prag de pieire, mai mulţi cetăţeni au adus sute de saci cu mere, morcov, varză, orz şi fîn. Angajaţii şcolii l-au acuzat de situaţia creată pe fostul director, care nu a suplinit rezervele de hrană pentru animale.
Sursa: NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .