miercuri, 17 aprilie 2013

La Londra va fi întărita securitatea


Dispozitivul de securitate la maratonul de la Londra va fi întărit duminica viitoare în urma atentatului de la Boston, a declarat miercuri organizatorul probei.
''Am trecut în revistă securitatea. Considerabile întăriri ale poliţiei, precum şi propriile noastre mijloace vor fi desfăşurate'', a declarat Nick Bitel.
''Primarul (Londrei, Boris Johnson) i-a spus foarte clar şefului poliţiei, iar acesta din urmă agenţilor săi, că este vorba de a pune numărul de persoane adecvat pentru a trimite un mesaj. Problema nu este bugetul, nici banii, este de a permite poliţiei să facă ceea ce face zilnic, să asigure securitatea Londrei'', a spus directorul maratonului, refuzând să intre în detaliile măsurilor luate, deoarece ''ar fi un ajutor pentru cei ce vor să încerce ceva''.
Circa 37.000 de alergători şi sute de mii de spectatori sunt aşteptaţi pe străzile capitalei britanice duminică, de-a lungul celor 42,194 km ai parcursului, care merge de la Greenwich, în vest, la Mall, în apropiere de Buckingham Palace. Un minut de reculegere va fi respectat înaintea startului în memoria victimelor atentatului de la Boston, iar concurenţilor li s-a sugerat să poarte o banderolă neagră.

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .