marți, 2 aprilie 2013

Marinuța: Șevciuk vorbește despre un nou conflict armat pe Nistru

Foto: inprofunzime.md
„Regimul separatist tot mai insistent sperie populația din regiunea transnistreană cu un nou posibil conflict armat”, afirmațiile aparțin ministrului în exercițiu al Apărării, Vitalie Marinuţa, și vin ca urmare a declarațiilor făcute de liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, în cadrul unui interviu pentru unui post de televiziune din Rusia.
„Tiraspolul insistă pe menținerea contingentului de pacificatori militari ruși pe Nistru, deoarece în viitor ar putea izbucni un nou conflict armat, provocat de Chișinău”, a declarat Evgheni Șevciuk în interviu.

Într-o postare pe blogul său personal, Vitalie Marinuța susține că afirmațiile lui Șevciuk sînt „o metodă de a motiva sumele enorme cheltuite pentru așa-numitele structuri de forță”.

”În ultima perioadă, administrația neconstituțională de la Tiraspol instalează nelegitim posturi de control atît în zona de securitate, cît și în afara ei, aplică forța fizică în relațiile cu polițiștii moldoveni, brutalizează populația civilă, interzice accesul observatorilor străini în zona de securitate”, scrie Marinuța.

Totodată, ministrul Apărării în exercițiu îl numeşte pe Şevciuk preşedinte de raion. „Liderul tiraspolean ultimativ cere de la Federația Rusă o abordare mai îndrăzneață a problemelor și perspectivelor din Transnistria. Aceasta ar însemna recunoașterea regiunii transnistrene ca stat suveran sau ca regiune a Federației Ruse, renunțarea la poziția oficială a Rusiei cu referință la unitatea statului Republica Moldova, implicarea directă în treburile unui stat suveran, încălcarea dreptului internațional. Nu prea multe cere un președinte de raion?”, mai scrie Marinuța.

Anterior, și președintele țării, Nicolae Timofti, a declarat că îl consideră pe liderul separatist „lider de raion”.


Sursa: NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .