miercuri, 13 februarie 2013

Ne place nebunia fabricata-n Romania : Prioritatea USL - cenzurarea internetului

Una dintre maximele atribuite lui Budha spune (citez aproximativ) că fiecare zi reprezintă o nouă viață. Învățăturile lui Budha sunt contrazise de realitatea românească modernă care ne copleșește cu câte o nouă zi plină de rămășițele urât mirositoare ale zilei precedente. Cărăm după noi mizeria decuseară, pentru că nu există nicio dimineață în care să nu te trezești conștient că trăiești într-o țară în care totul pare să se ducă de râpă. Dacă ieri știai că ai un drept, dimineață te poți trezi că nu-l mai ai, sau cel puțin că există cineva care atentează la el, dorind să-l ”reglementeze”, să-l ”ajusteze” , cu alte cuvinte, să te scape de el să nu te-ncurce.

Sustinem OTV - http://www.facebook.com/groups/AlaturiDeOTV/

Plină e scena politică de Grăjdani, aceste ”săgeți” trimise la înaintare de stăpâni, să strice ceva, să bage o strâmbă, să scoată un calculator din priză, să ia curentul, mercenari fără scrupule și conștiință dispuși să lipsească milioane de oameni de un drept pentru o sumă, un avantaj, un post, o chiftea, un mic și-o bere. Grăjdanii României sunt aleși după caracter care, trebuie să fie cât mai puțin, în așa fel încât subiectul să nu se-ncurce vreodată cu mustrări de conștiință, să nu-și pună întrebări dacă a procedat corect sau nu. De obicei, sunt senini, par nevinovați și se disculpă cu un aer de victimă neînțeleasă și-ți spun de exemplu, că n-ai înțeles tu bine. Nici vorbă să ”reglementeze” internetul, ci doar posturile tv online. Cu alte cuvinte, nu el e de vină că n-a fost explicit, ci tu că n-ai înțeles. Atitudinea asta care de fapt e o tactică, e din ce în ce mai folosită. Toate ”encriptările” de gen sunt menite să te facă să te-ndoiești de judecata și de inteligența ta. Toți sunt proști, doar ei sunt deștepți:mai citește o dată, mai ascultă o dată că n-ai înțeles, prostule!
De pildă, domnul Liviu Pop, responsabil cu prizele calculatoarelor de la comisia care analiza plagiatul lui Ponta, susține că declarația sa cum că ”internetul nu e reglementat”, a fost prost înțeleasă, că de fapt de tv-urile online era vorba. Îmi dați voie să nu vă cred, domnule Pop, dintr-un motiv foarte simplu: nu sunteți de încredere, iar justificarea e cusută cu ață albă și-am să argumentez de ce: Cei care urmăresc televiziunile online sunt puțini în comparație cu cei care le urmăresc pe cablu, ori, atâta vreme căt Antena3 se vede în cel mai prăpădit cătun racordat la curent din România, cred că online-ul e grija cea mai mică pe care o puteți avea. Motivația este falsă, un pretext de a suprima libera exprimare, de a închide bloguri, a persecuta bloggeri, descurajând astfel ”rebeliunile” și abaterile de la linia USL. Știm că a suporta criticile n-a fost niciodată punctul forte al stângii USL-iste și singurul mod de a fi evitate, a fost suprimarea celor care le aduc. Stânga USL-ista n-a știut să ”reglementeze” nimic decât de pe poziții de forță, cu forța, prin metoda numită ”pumn în gură”.
Îi reamintesc domnului Pop care sunt țările care au ”reglementat” internetul: Corea de Nord, China, Turkmenistan, Vietnam, Tunisia, Siria, Arabia Saudită, Cuba, Birmania, Iran. Locul României nu este în compania ”selectă” a unor țări cu regimuri totalitare și dictatoriale, chiar dacă unii cochetează cu ideea. Totuși, mi-e greu să înțeleg cum e posibil ca un om tânăr, care a avut vreo 14 ani la revoluție, să dorească ”reglementarea”, cenzurarea online-ului. Acțiunile de ”grăjdenism” pot fi folositoare celui care le intreprinde, le pot aduce avantaje materiale, protecție sau posturi bine plătite, dar nu justifică răul ireparabil pe care-l pot face cu inconștiență și egoism. Internetul trebui să rămână liber cu orice preț. Bloggerii trebuie să existe, chiar dacă părerea lor nu e agreată de un partid aflat vremelnic la guvernare, libertatea de expresie nu poate exista ”reglementată”, mai ales că știm deja în ce fel înțelege USL să-și rezolve problemele de imagine.
Nu există nicio justificare în a cenzura internetul, blogurile, alta decât intimidarea, descurajarea libertății de exprimare, reducerea ”la o singură voce” a online-ului și dacă tot am fost preveniți (presupun că involuntar), vă invit la vigilență: Internetul este și trebuie să rămână liber, ca și noi bloggerii, de altfel. Probabil că presa scrisă va fi redusă la tăcere, pusă la ”respect”, hărțuită, închisă, plimbată prin tribunale, dar internetul e al nostru… E terenul nostru de joacă al celor care nu fac parte din trusturi de presă, nu scriu pentru banii unui partid sau altul. Atâta timp cât ne putem exprima liber, existența noastră nu poate fi negată si o spun la fel de usor si liber oriunde.
O sa manifestam curand in fata Ambasadei Romaniei la Londra.
P.S. Știți care e diferența între elctoratul de stânga și cel de dreapta? Cei de stânga reacționează de foame si in masa mare si când i se încalcă drepturile!
Cei de dreapta la Comanda!

Vă mulţumim! Distribuiţi articolul si prietenilor dvs.!
adaugama pe facebook

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .