marți, 26 februarie 2013

CINE? CE? UNDE? CÂND? LA OLT?


Într-o zi de vineri a anului 2011, mai exact pe 21 octombrie, preşedintele PDL Olt de atunci Darius Vâlcov făcea declaraţii incriminatoare la adresa AJOFM Olt, după  ce secretarul general al PDL Dan Bălăşescu îi semnalase acestuia, la comandă,  unele ,, nereguli”. Vâlcov se declara şocat de faptul că la Olt s-au făcut şi se fac învârteli cu proiectele pe fonduri europene şi-l acuza pe directorul AJOFM că a atribuit un contract unei firme “ ce nu avea autorizaţie să facă ceea ce trebuia să faca , iar contractele de la această instituţie  sunt penale din cap până în picioare.” Mergea şi mai departe şi îi atrăgea atenţia directorului AJOFM că : ,, în momentul în care încalci legea nu te apără nimeni, mai puţin partidul aflat la guvernare”. N-a dovedit nici una din acuzaţiile pe care public le-a adus. Iar dacă el se declara şocat de spusele lui Bălăşescu noi ne declarăm şocaţi de tupeul său. Tocmai el, care îi atribuise finului lui Bălăşescu contractual de ecarisaj fără ca firma Oltcon Metal  să deţină autorizaţie sanitar-veterinară şi fără să aibă obiectul de activitate pentru care s-a încheiat contractul pe 10 ani. Tocmai el care a atribuit firmei Rupiah cel mai păgubos contract din România încheiat de-o administraţie publică locală: 8000 miliarde(200 milioane euro), pentru 30 ani, cu posibilitatea prelungirii pe înca 15 ani pentru întreţinerea a 50 ha de spaţii verzi aproape cât suprafata oraşului nostru. Plus clauza de reziliere prin care dacă Primăria se răzgândeşte va fi obligată să plătească  firmei Rupiah 30% din valoarea totală, adică 60 milioane euro.
Acestea sunt doar două  exemple care ne determină să-i recunoaştem că suntem întru totul de acord cu vorbele pe care actualul senator de Olt Darius Vâlcov le-a rostit prin viu grai în 2011, anume că ,, în momentul în care încalci legea nu te apără nimeni, mai puţin partidul aflat la guvernare…..”  şi nici  Parlamentul României mai adăugăm noi!
Şi dacă am mai exemplifica şi faptul că primarul care iniţiază un Proiect de Hotărâre pentru acordarea unui sprijin financiar de 10 miliarde lei din bugetul public local la echipa de fotbal FC Aluminiu Alro  care apoi s-a desfiinţat, se află sub aceeaşi incidenţa a legii române!!! Căci, dacă s-ar afla sub influenţa legii elveţiene, ar fi…..altceva.
Apropo de Elveţia domnule Vâlcov, mai recunoaştem un lucru: este într-adevăr frumoasă  staţiunea Crans-Montana şi  mai ales face toţi banii arhitectura unei clădiri istorice din Place du Marche numărul 1, 3963…sursa:concretinolt.ro.



0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .