miercuri, 14 noiembrie 2012

Hackerii trimit mesaje in numele Politiei ,un nou virus circula pe internet

Hackerii au găsit o altă modalitate de a câştiga de pe urma naivităţii şi temerilor românilor. Printr-un virus din categoria troieni, accesează computerele care nu au program antivirus şi trimit mesaje speciale utilizatorilor.
Intimidaţi de mesajul ce pare oficial şi vinovaţi de descărcarea de filme sau muzică de pe internet, unii utilizatori plătesc suma cerută. Ei pierd astfel banii pentru aşa-zisa amendă şi, în plus, riscă să rămână fără toată suma pe care au în cont. Prin sistemul de plată online pus la dispoziţie hackerii fură informaţiile bancare ale clientului şi pot apoi să facă şi alte plăţi din contul victimei.
Virusul nu a făcut victime numai în România. Utilizatori din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Germania au plătit şi ei ,,falsa'' amendă pentru deblocarea calculatoarelor. Specialiştii din domeniul IT îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de mesaje să şteargă pur şi simplu virusul.
Poliţia Română dă asigurări că niciodată nu trimite mesaje de acest fel utilizatorilor de internet. Cei care primesc mesaje prin care li se cer diverse sume de bani, pot depune sesizări pe portalul efrauda.ro. Nu vă lăsați păcăliți de virusul "Poliția Română"! Milioane de utilizatori au fost infectați.
O aplicație gratuită împotriva "virusului pirateriei", care a infectat milioane de utilizatori din toată lumea, prin intermediul unui mesaj fals ce se pretinde a fi din partea poliției, poate fi acum descărcată de pe internet. Utilizatorii infectați cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot descărca aplicația gratuită creată de Bitdefender de AICI.
Articol preluat de pe REALITATEA.NET


Recomandarea noastră este să folosiți cel putin un antivirus gratuit și pe lingă acesta puteți folosi un firewall gratuit care va avertizează cînd un progam sau un virus vrea să intre în pc prin intermediu retelei de internet. Acest firewall este unul dintre cele mai bun și se numeste "comodo " pe care il puteți descărca de aici.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .