Vlad Filat se întîlneşte cu noul lider de la Tiraspol

Premierul Vlad Filat se va întîlni, vineri, la Odessa, cu noul lider al regiunii transnistrene Evghenii Şevciuc. Aceasta este prima întrevedere a şefului Executivului de la Chişinău cu Şevciuc, în calitatea sa de preşedinte al nerecunoscutei republici nistrene.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, cei doi vor discuta despre perspectivele procesului de negocieri în problema transnistreană, precum şi paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi pentru depăşirea problemelor stringente cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Întrevederea va avea loc în contextul pregătirilor către o nouă reuniune în formatul de negocieri „5+2" privind soluţionarea conflictului transnistrean, care va avea loc la sfîrşitul lunii februarie 2012, în oraşul Dublin, Irlanda.

Anterior, Vlad Filat s-a întîlnit de mai multe ori cu fostul lider al regiunii transnistrene Igor Smirnov. Întîlnirile celor doi au fost supuse criticilor atît de politicieni, cît şi de reprezentanţii societăţii civile.


Sursa: noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii