marți, 21 aprilie 2020

Otrva zilnica monoglutamatul de sodiu E-621

Monoglutamatul de sodiu (MGS), sau sarea chinezeasca, este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat in alimentele din nenumarate supermarketuri, restaurante , etc. Chiar si preparatele pentru sugari si alimentele pentru copii contin aceasta otrava, chiar daca copiii si sugarii, care sunt de patru ori mai sensibili decat adultii la efectele toxice ale aceste substante chimice, sunt cei mai expusi riscului. Deasemenea monoglutamatul de sodiu creeaza dependenta, iar in cazul copiilor aceasta este cea mai periculoasa.

Monoglutamatul de sodiu este, de asemenea, o cauza probabila care contribuie la epidemia de obezitate iar oamenii de stiinta au cunoscut faptul ca monoglutamatul de sodiu cauzeaza obezitate din anii 1960!

Este clar ca nu se merita cateva muscaturi de junk food gustoase, pentru a oferi corpului tau unda verde de a produce grasime viscerala, cel mai periculos tip care inconjoara organele si creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, insomnie, diabet zaharat tip 2, si multe altele .

Si cu toate acestea, este exact ceea ce faci atunci cand mananci alimente care contin monoglutamat de sodiu.

Eliminarea monoglutamatului de sodiu din dieta este o alegere inteleapta pentru toata lumea, inclusiv pentru femeile gravide. Pentru a face acest lucru, ramaneti la alimentele naturale, neprocesate. Si, chiar daca nu mancati alimente prelucrate, sa fiti cu ochii in patru pentru numele ascunse ale monoglutamatului de sodiu pe etichetele produselor alimentare.



Monoglutamatul de sodiu, o forma de sare a unui aminoacid ne-esential, este un potentator de aroma si un aditiv alimentar comun. Desi multi oameni asociaza monoglutamatul de sodiu doar cu mancarea fast-food chinezeasca si produsele procesate din carne, adevarul este ca monoglutamatul de sodiu este prezent in alimentele procesate pe care le mancam zi de zi, inclusiv sosul de salata, sosul de pizza, concentratele de rosii, supele si legume la plic. Este un aditiv prezent in multe formule de lapte praf pentru sugari si alimente pentru copii si bebelusi.

Pe scurt, monoglutamatul de sodiu pacaleste papilele gustative si creierul facandu-le sa creada ca mâncarea are un gust delicios. Fiind o excitotoxina, monoglutamatul de sodiu stimuleaza creierul sa produca cantitati suplimentare de dopamina, drogul senzatiei de bine. Acest lucru permite producatorilor din industria alimentara sa scada calitatea si sa-si mareasca profiturile.

Din pacate, senzatiile provocate de monoglutamatul de sodiu nu dureaza, insa efectele acestuia da. Monoglutamatul de sodiu nu ne prinde insa doar pentru ca face mancarea sa aiba gust bun. Acesta creeaza efectiv o dependenta fizica, determinand consumatorii sa se intoarca si sa cumpere iar si iar. Acest lucru nu numai ca determina un consum de alimente in exces, dar provoaca un adevarat dezastru in intreg corpul.



Efectele secundare explicate.

Am auzit cu totii de dureri de cap si greata de la monoglutamatul de sodiu; acest lucru se atribuie deseori “sensibilitatii la monoglutamat". Din pacate, problemele merg chiar mai departe.

Monoglutamatul de sodiu a fost asociat de cercetatori cu cresterea in greutate si chiar obezitatea. Si nu doar pentru ca monoglutamatul de sodiu ii face pe oameni sa-si doreasca mai multa mancare. De fapt, s-a observat in cadrul unui studiu unde grupuri de participanti au consumat alimente cu acelasi continut caloric, ca cei care au consumat alimente cu monoglutamat de sodiu erau de trei ori mai predispusi la ingrasare decat cei care nu consumasera alimente cu monoglutamat.

Cercetatorii mai asociaza prezenta monoglutamatului de sodiu si cu deteriorarea ficatului si a rinichilor, precum si cu cresterea presiunii arteriale. Mai mult decat atat, excitotoxinele au fost asociate cu deteriorarea creierului, ducand la o serie de boli neurologice precum Parkinson, Alzheimer, dementa, scleroza laterala amiotrofica, scleroza multipla, lupus si multe altele.



Fonte : https://viataverdeviu.ro/

Fonte imagine : https://it.wikipedia.org/wiki/Glutammato_monosodico/

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .