miercuri, 25 ianuarie 2017

Comunicat Alianța Românilor

COMUNICAT DIN PARTEA ALIANȚEI ROMÂNILOR-FILIALA ROMA
În data de 22/ 01/2017, a avut loc prima întâlnire din acest an a Alianței Românilor filiala Roma.
La această ședință s-a făcut o trecere în revistă a activității din anul anterior și s-au dezbătut cele trei proiecte inițiate-
* Crearea unui Centru Comunitar potrivit Legii 86/2016 la Roma.
* Grupul de voluntariat- Responsabilitate, Respect, Reprezentanta privind înscrierea românilor pe listele electorale, dobândirea cărții de alegător și importanța participării la alegerile administrative.
* Petiția privind modificarea programului de lucru cu publicul în cadrul Secției Consulare a Ambasadei României la Roma.
Cea mai importantă propunere pentru continuarea acestor proiecte a fost invitația la dialog atât către toate asociațiile socio-culturale românesti din Roma, cât și către instituțiile reprezentative pentru comunitatea noastră.
De asemenea, a fost marcat momentul istoric 24 Ianuarie, s-a explicat încă o dată tipul de politică adoptat și fenomenul de socializare politică.
Ca invitat de onoare, d-na Miruna Câjvăneanu a prezentat proiectul PARTICIPATION MATTERS/ PARTICIPAREA CONTEAZĂ, cu privire la dreptul de vot al cetățenilor mobili din Uniunea Europeană. La fiecare ședință de lucru vom avea ca invitati persone implicate in mod activ in viata politica din Italia sau România.
Vă așteptăm cu drag la următoarele întâlniri, pentru a dezbate problemele comunității noastre.
Presedinte,  Mihaela Taranciuc
Secretar, Valentina Popa
                                                                                                    

Un comentariu:

  1. Interesant comunicat asteptam cu drag alte imformatii nu stiam ca ezista o alianta a romanilor in Italia

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .