joi, 5 iunie 2014

Furtul sau pierderea a documentelor personale in Italia

În caz de furt sau pierdere a documentelor personale în această secțiune veți găsi toate informațiile necesare pentru a le obține înapoi ușor și rapid, în special datorită serviciului plângerii on line puse la dispoziție de Poliția de Stat in Italia. Să vedem cum se face.

Codice fiscale e tessera sanitaria.

Pierderea sau furtul de codice fiscale sau de card de sănătate trebuie să fie raportate la autoritățile publice de securitate, cum ar fi poliția sau Poliției de Stat din Italia.

După plângerea, puteți solicita un duplicat al documentului direct pe site-ul de Agenzia delle entrate (a se vedea link-ul).
Alternativ, poti sa te duci la orice birou local de Agenzia delle entrate sau la serviciile locale de sanatate, dar numai pentru cardul medical. Cererea trebuie să indice codul fiscal în sine, sau, alternativ, datele lor personale. Duplicatul este apoi trimis la domiciliul cetățeanului care a solicitat-o.

In alternativ, puteți apela ne apel gratuit 800 030 070.


Permis de conducere

Pentru a obține un permis de conducere duplicat lui, trebuie să prezinti o denuntie către Carabinieri sau al Poliției în termen de 48 de ore, împreună cu două fotografii și un act de identitate valabil.

După completarea unui formular special, vom ex officio fotografii autentice și înaintează cererea de duplicat. Apoi va fi eliberat un permis temporar pentru conducerea vehiculului, valabil pentru 90 de zile.
În cazul în care în termen de 45 de zile de la prezentarea denuntiei documentul nu a fost livrat, este posibil să se obțină informații cu privire la starea practici la numărul 800 232323.

Noul permis va fi trimis prin posta iar la primire va trebui sa platiti o taxa de aproximativ 5.16 €.


Pașaport 

În caz de furt sau pierdere de pașaport, puteți obține o copie a documentelor. Trebuie sa mergeti la secția de poliție sau carabinieri, sau, alternativ, la oficiul poștal.

Trebuie să prezinte următoarele documente: plângerea făcută la poliție sau la Poliția de stat; două fotografii tip pașaport, dintre care una legalizata; O fotocopie a cărții de identitate, cu semnătura originală a solicitantului.

Aceasta procedura este valabila pentru cine are citadinata ialiana su este cetatean italian. Iar pentru cetateni romani se aplica alta procedura.

Buletin

Pentru a obține din nou carte de identitate sau un duplicat, în caz de furt sau pierdere, este suficient să faci o denuntie la Politie sau la carabinieri și apoi du-te la biroul de anagrafe sau primaria unde esti reșident.

Deve portare urmatoarele documente: original și o copie a plângerii; trei fotografii tip pașaport; un alt document de identitate valabil, cum ar fi un pașaport. În absența unui document valabil, trebuie să aveți doi martori cu voi, care au la rândul lor, un document de identitate valabil.

De obicei, cartea de identitate se eliberează în aceeași zi. Pentru a verifica diferențele cu cele raportate aici, am recomandăm să verificați site-ul web al comunei unde esti resident in italia, sau sunați la Biroul de Relații cu Publicul.
 
Card de credit și bancomat.

În caz de carduri pierdute
sau furate , trebuie să urmeze anumite proceduri, pentru a evita să fie trași la răspundere pentru ceea ce retras în mod nejustificat. Să vedem ce trebuie sa faceti. Bancomat Sunați la numărul gratuit creat de către instituția care a emis cardul pentru al bloca imediat. În plus, trebuie să faceți plângere regulat la poliție sau carabinieri.

Ulterior, plângerea și numărul de identificare atribuit la data de bloc, du-te la contorul de banca la care aveți deschis contul, pentru a confirma ceea ce sa întâmplat.

Urmând acești pași, nu mai sunteți responsabil pentru costurile suportate de către alții și, în caz de utilizare frauduloasă de ATM-uri, va trebui să plătească o deductibile numai la banca. Pentru a preveni abuzul, este foarte util nu depozita împreună cu ATM și codul PIN. Card de credit În acest caz, trebuie să sunați în setul de numărul de bloc și de a face plângere regulat la instanțele de judecată.

Ai rămâne responsabil pentru ceea ce scade până când se confirmă masina plângere, printr-o scrisoare recomandată pentru a fi trimise în termen de 48 de ore de la natura sa, împreună cu o copie a plângerii. În unele cazuri, răspunderea titularului se limitează la o anumită sumă, în altele este o taxă suplimentară pentru un card de înlocuire.

Numerele de telefon pregătite pentru blocurile varia dacă sunt în vacanță în străinătate, apoi, înainte de a pleca, trebuie să vă interesați la numărul de bancă la care să se întoarcă.

Informatii preluate si traduse de pe :
http://www.intrage.it/rubriche/consumatori/documenti/index.shtml

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .