De Crăciun un român face greva foamei pentru toţi ceilalţi români

Alexandru Popescu greva foamei impotriva exploatarii de la Pungesti 

Ploieşteanul Alexandru Popescu, 45 ani, anticar, a început sâmbătă 21 decembrie o grevă a foamei în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a sensibiliza opinia publică şi autorităţile cu privire la explorarea gazelor de şişt începută la Pungeşti.

Alexandru Popescu a ajuns la Pungeşti în 3 decembrie, la o zi după faimoasa intervenţie în forţă a jandarmilor care au izolat satul la ora 4 dimineaţă pe data de 2 decembrie, comiţând numeroase abuzuri împotriva ţăranilor. Activistul a fost martorul ocular şi în cazul abuzurilor din 7 decembrie, comise de jandarmii care au împărţit sute de amenzi abuzive şi au arestat protestatarii veniţi din toate colţurile României.

Prin greva sa, Alexandru Popescu cere retragerea trupelor de Jandarmi din Pungeşti, anchetarea imediată a abuzurilor comise de jandarmi în această toamnă, interzicerea explorării şi exploatării prin fracturare hidraulică precum şi pedepsirea celor care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi ilegalităţi în problema gazelor de şişt.-> VIDEO aici <-


Postări populare

Ultimele comentarii