Proiectul grupurilor 3 si 4 de la centrala nuclearo-electrica Cernavoda trebuie continuat ! (trebui inchise) !

Premierul Victor Ponta, invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, a declarat ca proiectul constructiei grupurilor 3 si 4 la centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda trebuie continuat.


Ponta a precizat ca este "foarte sensibil" la pozitia organizatiilor neguvernamentale de mediu, dar ca independenta energetica a Romaniei este esentiala. "Opinia mea este ca, respectand toate standardele de siguranta, proiectul grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda, complet blocat in ultima perioada, ar trebui continuat. 

Sunt foarte sensibil la pozitia organizatiilor neguvernamentale de mediu, dar pentru Romania independenta si capacitatea de export in ceea ce priveste productia de energie sunt esentiale", a spus premierul la emisiunea "Dupa 20 de ani" la PRO TV. 

In primavara acestui an, Ministerul Economiei a prelungit din nou, pentru 15 septembrie, termenul de prezentare a ofertelor investitorilor pentru participarea la dezvoltarea reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda. 

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavoda, cauta noi actionari pentru continuarea proiectului de constructie a reactoarelor dupa ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (Franta-Belgia), care au semnat acordul de investitii in 2008, s-au retras din proiect. 
Unitatile nucleare 3 si 4 vor avea o putere instalata de 720 MW fiecare si vor dubla capacitatea de productie a centralei de la Cernavoda. 

Cele doua reactoare nucleare functionale ale centralei de la Cernavoda asigura aproape 20% din necesarul de electricitate la nivel national. 

Sursa: Pro TV

2 comentarii:

  1. Astea sint bolnavi cu capul oameni buni trebuie dusi la tratament germania inchide toate centralele nucleare toti vreau o lume fara nucleare si ponta vrea nucleare ... ce poti sa crezi ca isi bate joc de tot poporul roman si vrea sa transforme o intreaga tara intrun desert radioativ ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E acum vati dat seama ca sint as...orcum nui intereseaza de popor ie merg inainte si daca muriti voi toti ei tot va rid in fata ca nesimtiti. nu vedeti casi bat joc zi de zi de oameni maresc salarile cu 35 la suta iar preturile le maresc cu 60 la suta jegosi.

      Ștergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .

Postări populare

Ultimele comentarii