Iurie Leancă solicită mai multor ministere să treacă la plăți electronice

Foto: digi24.ro
Prim-ministrul Iurie Leancă a dat indicații Întreprinderii de Stat ”Registru” de pe lîngă Ministerul Tehnologiei Informaţiei și Comunicațiilor, Inspectoratului General de Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne, Oficiului Stării Civile din subordinea Ministerului Justiţiei, Serviciului Fiscal de Stat al Ministerului Finanţelor şi Întreprinderii de Stat ”Cadastru” să accelereze integrarea serviciilor publice cu Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay pînă pe 25 august a.c. Potrivit Guvernului, lansarea Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay) este parte a priorităţilor anunţate de premier pentru primele 100 de zile.

Premierul este convins că trecerea la plăți electronice va reduce birocrația și corupția, deoarece oamenii nu vor mai trebui să stea la coadă în fața ghișeelor și nu vor mai fi nevoiți să comunice cu funcționarii. “Prin eliminarea factorului uman, Guvernul mai face un pas în prevenirea şi eliminarea corupției şi debirocratizarea sistemului. Cetăţenii vor putea plăti online pentru serviciile publice fără nicio plată adiţională”, susține premierul.

De asemenea, premierul a cerut tuturor structurilor din subordinea Executivului şi întreprinderilor de stat care prestează cetăţenilor sau mediului de afaceri servicii publice contra plată să își integreze în regim de urgență serviciile cu Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay pînă la sfîrșitul acestui an.


Postări populare

Ultimele comentarii