Într-un interviu acordat ziarului "Komsomolskaia pravda", publicat marţi şi citat de agenţia "Infotag", răspunzînd la întrebarea "Care este probabilitatea de rezolvare cu forţa a problemei transnistrene?", Şevciuk a afirmat: "În calitate de cetăţean, sper că nu va fi aşa ceva, dar ca preşedinte al rmn – în proporţie de un procent, trebuie să nu exclud şi o asemenea evoluţie a scenariului...".
Funcţionarul a constatat că, cu toată cooperarea care există azi cu Moldova, foarte multe chestiuni de conflict rămîn nesoluţionate, iar din punctul de vedere al activităţii economice externe, "azi noi sîntem, practic, blocaţi de Moldova".
"În condiţiile în care există asemenea contradicţii care nu îşi găsesc rezolvare, să demontezi operaţiunea de menţinere a păcii, care este un factor de stabilizare, înseamnă să creezi premise pentru ca aceste contradicţii să treacă într-o formă mai agresivă. De altfel, Transnistria a avut deja o experienţă cînd pacificatori nu au existat, dar au fost aşa-numiţii observatori în zona de conflict. Amintesc că era anul 1992, cînd începuse războiul. Şi dacă în 20 de ani mecanismul existent reuşeşte să frîneze părţile, care este rostul deteriorării tuturor acestora?", a spus Şevciuk.
Potrivit lui, trupele militare ruse se află aici pe parcursul a peste 200 de ani şi şi-au format reputaţia de instrument stabil de ocrotire şi apărare, motiv pentru care au beneficiat mereu aici de multă încredere şi toţi cei care locuiesc în Transnistria înţeleg faptul că armele ruseşti sînt un garant al păcii.
Sursa:
noi.md
0 commenti:
Trimiteți un comentariu
Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .