Elev din Slatina, OLT premiat de NASA. A prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale

Elev din Slatina, premiat de NASA. A prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale

Un elev al Colegiului Naţional "Radu Greceanu" din Slatina, Adrian Vulpe-Grigoraşi, care a obţinut în luna mai premiul al doilea la un concurs internaţional de proiecte pentru dezvoltarea unei staţii spaţiale internaţionale organizat de NASA, vrea să realizeze o mână robotică controlată prin unde cerebrale.

Adrian Vulpe Grigoraşi, elev în clasa a XI-a, a spus că, deşi a obţinut în luna mai două premii la concursuri internaţionale de proiecte informatice vrea să rămână să studieze în România şi să ajungă student al Academiei Tehnice Militare pentru a-şi continua proiectele.
El a obţinut medalia de aur la concursul internaţional de proiecte informatice “InfoMatrix”, organizat în perioada 16-20 mai la Bucureşti, de Universitatea Lumina, pentru că a realizat o mână robotică ce imită mişcările unei mâini umane. La acest concurs au participat competitori din 55 de ţări, iar Adrian Vulpe-Grigoraşi a fost îndrumat în realizarea proiectului de profesorul Lucian Grigore, scrie evenimentdeolt.ro. 
La un concurs organizat de NASA, în perioada 22-29 mai, la San Diego (California), liceanul slătinean a prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale şi a obţinut premiul al doilea, în competiţie fiind înscrise proiecte ale unor participanţi din 35 de ţări.

Postări populare

Ultimele comentarii