duminică, 7 iulie 2013

Elev din Slatina, OLT premiat de NASA. A prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale

Elev din Slatina, premiat de NASA. A prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale

Un elev al Colegiului Naţional "Radu Greceanu" din Slatina, Adrian Vulpe-Grigoraşi, care a obţinut în luna mai premiul al doilea la un concurs internaţional de proiecte pentru dezvoltarea unei staţii spaţiale internaţionale organizat de NASA, vrea să realizeze o mână robotică controlată prin unde cerebrale.

Adrian Vulpe Grigoraşi, elev în clasa a XI-a, a spus că, deşi a obţinut în luna mai două premii la concursuri internaţionale de proiecte informatice vrea să rămână să studieze în România şi să ajungă student al Academiei Tehnice Militare pentru a-şi continua proiectele.
El a obţinut medalia de aur la concursul internaţional de proiecte informatice “InfoMatrix”, organizat în perioada 16-20 mai la Bucureşti, de Universitatea Lumina, pentru că a realizat o mână robotică ce imită mişcările unei mâini umane. La acest concurs au participat competitori din 55 de ţări, iar Adrian Vulpe-Grigoraşi a fost îndrumat în realizarea proiectului de profesorul Lucian Grigore, scrie evenimentdeolt.ro. 
La un concurs organizat de NASA, în perioada 22-29 mai, la San Diego (California), liceanul slătinean a prezentat proiectul unei staţii spaţiale internaţionale şi a obţinut premiul al doilea, în competiţie fiind înscrise proiecte ale unor participanţi din 35 de ţări.

Un comentariu:

  1. felicitari acestor adevarati romani si blestemati fie cei care le iau viitorul adica guvernul basescu si toata haita de tradatori care au distrus romania si toata economia tari.

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .