joi, 11 iulie 2013

Dan Sova – Ministrul Marilor Corporatii

Campania Salvati Rosia Montana saluta initiativa Mindbomb - Dan Sova, Ministrul Marilor Corporatii si retransmite mai jos comunicatul de presa.

Cluj-Napoca, 1 mai 2013 - Inainte sa puna mana pe Putere, actuala guvernare promitea prin vocea lui victor Ponta o evaluare echilibrata a proiectului minier de la Rosia Montana, dincolo de activitatile de lobby si interese politice se gasca. Alegerile au trecut si viziunea Guvernului s-a schimbat abrupt. La fel si planurile referitoare la Rosia Montana, de care se ocupa cu o abilitate meschina mai tanarul politician, prieten al premierului, Dan Sova. 

Avansarea de la deszapeziri la gestionarea marilor proiecte s-a facut pe nesimtite, cum nesimtita este si atitudinea ministrului Sova fata de interesul public. Imediat dupa instalare, Dan Sova a inceput sa adulmece Rosia Montana si sa inceapa „(re)negocierea” cu Rosia Montana Gold Corporation. Obedienta fata de marile corporatii a ministrului delegat a venit de la sine caci vechea scoala de partid i-a aratat in detaliu cum oportunismul da roade de aur. imbelciugarea duce la imbelsugare astfel incat lobby-ul facut (fie de Basescu, fie de Ponta) a devenit legitim. in fata cui? Nu stim. Insa se vede de la departare mizeria, sau mai bine zis troaca, in care toti politicienii ultimilor ani se scalda cu vadita placere.

In cazul domnului Sova, ascultarea vine si de acasa. Mama sa adoptiva - Ana Diculescu-Sova lucreaza pentru Rosia Montana Gold Corporation. A acordat asistenta juridica companiei miniere in toate litigiile derulate ceea ce dovedeste incompatibilitatea deosebit de grava, care in orice alt stat european s-ar solda cu DEMISIA IMEDIATA. Departe insa de a se abtine de la afaceri cu clientul mamei sale, ministrul cu interese dar fara minister a reusit sa treaca o hotarare de guvern favorabila respectivului client. Astfel, cu o zi inainte de vacanta si cu o viteza record a trecut prin guvern reorganizarea Minvest, mai micul partener roman al canadienilor ce vor sa extraga aur cu cianuri.
MindBomb atrage atentia opiniei publice asupra faptului ca rolul pe care Dan Sova il joaca in beneficiul mineritului cu cianuri abia a inceput. Discipolul vechii generatii slujeste cu loialitate: infiinteaza noi companii miniere, modifica legislatie, ignora parerea specialistilor si dreptul publicului de a lua parte la decizii atat de importante. Toate acestea denota o agenda de lucru straina intereselor poporului roman, aservita marilor corporatii.
Bunastarea nu se poate cladi prin distrugere si nefericirea oamenilor din Rosia Montana. Daca acest copil teribil al Marilor Proiecte nu intelege ca se joaca cu focul, atunci trebuie sa se stie ca DAN S-O VA LUA de la noi, toti cei satui de ei si de afacerile lor!

Pentru infomatii suplimentare: contact@mindbomb.ro MindBombProject
Proiectul MindBomb a fost initiat in 2002 de catre un grup de artisti, arhitecti, jurnalisti si scriitori ca o actiune de pionierat in folosirea artei ca mijloc de protest. Aceasta a marcat introducerea afisului socio-politic cu adevarat independent in cultura romaneasca cu scopul de sparge si demonta discursul dominant al politicii, mass-media si industriei publicitare.
Scopul principal al acestor actiuni este revendicarea si transformarea spatiului public intr-un spatiu liber al dialogului si al dezbaterii celor mai stringente probleme ale societatii contemporane romanesti, prin utilizarea artei ca mijloc de schimbare sociala.

Pentru mai multe informatii citeste si comunicatul de presa al Campaniei Salvati Rosia Montana - Dan Sova - ministrul proiectelor mari si al intereselor marunte.

Fonte:http://www.rosiamontana.org/

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .