vineri, 17 mai 2013

Chișinăul acuză Tiraspolul

Foto: vesti.md


Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control învinuiește Tiraspolului de tensionarea deliberată a situaţiei în Zona de securitate şi neglijarea mecanismelor de pacificare. O declaraţie în acest sens a fost făcută ca urmare a ultimelor evenimente din Zona de securitate, îndeosebi cele de la Bender, relatează NOI.md.

 „Tiraspolul a mers pe calea minciunii şi a declaraţiilor tari, dar şi a diferitelor interviuri în presă. Sîntem nevoiți să constatăm că situația devine tot mai tensionată, fiind o confirmare a existenței acțiunilor provocatoare preplanificate de Tiraspol, orientate spre consolidarea controlului forțelor de securitate transnistrene în zonele cu un regim de securitate sporit”, se spune în declaraţie.

Autorii declarației țin să atenționeze reprezentanţii Rusiei, Ucrainei şi Misiunii OSCE că acțiunile în cauză ar putea compromite actualele mecanisme de menținere a păcii și sporesc necesitatea unei inspecții internaționale privind controlul situației în Zona de securitate.
 

Sursa: NOI.MD

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .