sâmbătă, 6 aprilie 2013

Pensii uriaşe pentru birocraţii de la Bruxelles. 340 de salariaţi UE vor fi pensionaţi la vârsta de 50 de ani

Pensii uriaşe pentru birocraţii de la Bruxelles. 340 de salariaţi UE vor fi pensionaţi la vârsta de 50 de ani

Uniunea Europeană va pensiona în acest an 340 de funcţionari din structurile sale pentru a face loc noului personal din statele membre (Polonia, Malta, Europa de Est). Vechii salariaţi în marea lor majoritate din Belgia, Franţa sau Germania în vârstă de 50 de ani vor primi o ofertă de nerefuzat doar ca să acepte, pensii între 1.000 -14.000 de euro pe lună. Spre exemplu, Giovanni Buttarelli, care ocupă postul de asistent supervizor de protecţia datelor, va primi după numai 1 an şi 11 luni de serviciu o pensie de 1.515euro/lună. Este echivalentul unei pensii medii acordată unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră de 40 ani.

Colegul său, Peter Hustinx, şi-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani . Acesta va avea dreptul la aproape 9.000 de euro pensie pe lună. Mulţi alţi tehnocraţi se bucură de acest privilegiu. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12.500 euro pensie pe lună, Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12.900 euro/lună, iar Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14.000 euro/lună.

Doar 15,5 ani pentru o pensie completă

Pensiile funcţionarilor de la Comisia Europeană sparg plafoanele de pensionare şi sfidează populaţia din toate ţările din UE. În timp ce salariaţii normali trebuie să lucreze 40 de ani pentru o pensie completă, funcţionarii UE sunt privilegiaţi şi trebuie să lucreze doar 15 ani şi jumătate (dintr-o viaţă de om) pentru a valida o cariera completă, potrivit unor studii preluate de presa străină. Şi asta în timp ce tehnocraţii recomandă carirere tot mai lungi de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (in 2020) din cauza îmbătrânirii populaţiei.

Deşi, iniţial aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, de-a lungul anilor, acestea au fost acordate şi altor angajaţi. Acum e o armată care se bucură de acest avantaj: judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc. Grav este că aceste pensii uriaşe şi nejustificate sunt plătite de către simplii contribuabili. Oameni care cotizează toată viaţa şi care ies cu pensii de mizerie, sub 200 de euro, cum este şi situaţia din România, unde pensia medie este 780 de lei, circa 175 de euro. Este incredibil că aceşti funcţionari europeni care “au ambele mâini până dincolo de coate în gem” dau lecţii de ortodoxie bugetară ţărilor membre. "E o ruşine, că administraţia europeană, care garantează ortodoxia bugetară şi se implică vis-à-vis de statele membre care nu sunt conforme cu principiile de bună gestiune şi disciplină economică, încalcă ea acsete principii ",surce:sun.co.uk

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .