miercuri, 9 ianuarie 2013

Mocanu solicită demisia in corpore a lui Filat, Plahotniuc, Zubco şi Recean, în legătură cu cazul de la Făleşti

Foto : noi.md

Liderul mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, aşteaptă demisia in corpore a premierului Vlad Filat, prim-vicespicherului Vlad Plahotniuc, a procurorului general Valeriu Zubco şi ministrului de Interne, Dorin Recean, în legătură cu omorul din imprudenţă a omului de afaceri Sorin Paciu la o vînătoare din apropierea comunei Călineşti, raionul Făleşti. Acesta susţine în continuare că vinovat de acest incident se face procurorul general, şi nu vicepreşedintele Curţii de Apel, Gheorghe Creţu, aşa cum dă de înţeles procuratura, relatează NOI.md.

„Declar repetat că Paciu a fost omorît de Zubco, iar complici ai acestei crime sînt Plahotniuc Vladimir şi Vlad Filat”, a spus Sergiu Mocanu în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută astăzi. Politicianul a mai menţionat şi despre o tranzacţie între Filat şi Plahotniuc în privinţa muşamalizării acestui caz, care ar fi avut loc „încă atunci cînd Paciu se zbătea între viaţă şi moarte” şi în rezultatul căreia Ion Bodrug ar fi devenit vice-ministru de Interne.

„A trebuit să apăr pe nişte oameni care s-au ocupat de colectarea acelei informaţii cu riscul propriei vieţi”, a spus Mocanu despre cei care i-ar fi livrat informaţia. „Oamenii pe care îi apăr sînt oameni din sistem, ofiţeri de poliţie, care au început să lupte cu sistemul”, a mai spus liderul mişcării „Antimafie” despre informatorii săi, infirmînd acuzaţiile că ar fi aflat despre acest caz de la premierul Vlad Filat.

Incidentul soldat cu moartea omului de afaceri de 34 de ani, Sorin Paciu, a avut loc în amiaza zilei de 23 decembrie 2012. Informaţia a devenit publică la data de 6 ianuarie, cînd Sergiu Mocanu a susţinut o conferinţă de presă. Tot atunci, vice-ministrul de Interne, Ion Bodrug, a susţinut o conferinţă, în cadrul căreia a menţionat că procuratura nu a informat poliţia despre acest caz.

De menţionat că Ion Bodrug a fost numit vice-ministru al Afacerilor Interne pe 26 decembrie 2012, la doar o zi după moartea lui Paciu.


Sursa: noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .