Președintele Poloniei cheamă Moldova în UE: în vest e mai bine ca în est

Foto: ruvr.ru

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, crede că, în toamna anului 2013, Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Acordul privind liberalizarea regimului de vize și Acordul aprofundat de liber schimb. “Polonia mizează că aceste acorduri, negocierile pe marginea cărora sînt foarte avansate, vor fi semnate în anul 2013, în timpul summit-ului Parteneriatului Estic”, a declarat Komorowski în cadrul unei conferințe de presă susţinută la Chişinău în comun cu președintele Moldovei, Nicolae Timofti.

„Este absolut posibil să menținem Moldova pe drumul de integrare europeană. În vest este mai bine decît în est, viața este mai bogată, mai sigură”, a spus preşedintele Poloniei.

La rîndul său, președintele Timofti a menţionat că, în cadrul întrevederii, s-a decis intensificarea dialogului politic moldo-polonez, cooperarea pe plan economic ș.a.

Bronislaw Komorowski şi Nicolae Timofti urmează să participe și la deschiderea Forului moldo-polonez al oamenilor de afaceri.noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii