joi, 20 decembrie 2012

Președintele APCE recomandă Moldovei să modifice Constituţia: Comisia de la Veneţia va ajuta

 Foto: timpul.md
Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean - Claude Mignon, recomandă Republicii Moldova să modifice Constituția și anume articolul 78 cu privire la alegerea președintelui. În discursul rostit de la tribuna Parlamentului, Jean - Claude Mignon a spus că doar în așa mod poate fi evitat un alt impas politic și o nouă criză, informează Noi.md.
Potrivit lui, Comisia de la Veneția fi la dispoziția Moldovei și o va ajuta în procesul de modificare a Constituției. Totodată, oficialul european a spus că, deși este un proces complicat, Moldova trebuie să continue reformele, pentru ca să avanseze în procesul de integrare europeană. „Va susțin fără nici o rezervă în calea de integrare europeană”, a spus oficialul.

Cît privește problema transnistreană, preşedintele APCE a salutat inițierea negocierilor în formatul 5+2, însă a menționat că un lucru important ar fi și relansarea dialogului cu Sovietul Suprem al Transnistriei, lucru care, potrivit lui, va garanta buna desfășurare a procesului de negocieri.

În acest context, liderul PL, Mihai Ghimpu, l-a întrebat pe oficial dacă nu crede că această cooperare ar putea fi calificată de Rusia drept recunoașterea Transnistriei. „Dacă nu există mijloc să ne așezăm la masa de negocieri, nu vor exista nici un fel de soluții. La Tiraspol, am spus că interlocutorul principal este Moldova, dar trebuie să ne așezăm la masa de negocieri pentru a avansa lucrurile”, i-a răspuns Jean - Claude Mignon.

Oficialul european se afla în Moldova în perioada 17-20 decembrie într-o vizită oficială.
 
Sursa: noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .