luni, 26 noiembrie 2012

Preşedintele Nicolae Timofti vrea să controleze activitatea organelor de drept

Foto: inprofunzime.md


Activitatea instituţiilor de stat în domeniul securităţii naţionale va fi monitorizat de un grup de lucru. Despre aceasta a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la sfîrşitul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit președintelui, unii demnitari nu își cunosc atribuțiile în domeniul securității naționale, de aceasta a fost necesară crearea acestui grup. Timofti a mai spus că Consiliul va avea noi competențe, printre care monitorizarea instituţiilor de stat referitor la implementarea hotărîrilor Parlamentului ce ţin de securitatea statului.

"Consiliul are nevoie de posibilitatea să monitorizeze efectiv și să vină cu unele recomandări. S-a propus ca fiecare ramură statală să își cunoască atribuțiile. Toate propunerile trebuie să fie în limitele Constituţiei", a spus preşedintele.

Totodată, Timofti a menționat că discuţiile purtate în cadrul şedinţei au vizat formarea unei strategii de întărire a securităţii naţionale.

Ședința anterioară a Consiliului Suprem de Securitate a avut loc la data de 15 octombrie, în cadrul căreia a fost examinată situaţia criminală din Republica Moldova.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .