vineri, 2 noiembrie 2012

Eduard Baghirov: România şi Moldova nu se vor uni niciodată

Foto: noi.md


Într-un interviu acordat ediţiei „Ziarul de Gardă”, cunoscutul scriitor, scenarist şi blogger, Eduart Baghirov, a declarat că din partea politicienilor pro-români este o josnicie să-şi aducă conştient poporul la limita sărăciei, iar pe urmă să le fluture în faţă cu paşapoarte româneşti.

„Moldovenii nu sunt nici un fel de români. Moldovenii sunt moldoveni! Cînd Ştefan cel Mare îi avea în toate locurile pe turci, unguri, polonezi şi în genere pe toţi la rînd, nu exista nicio Românie: ca stat relativ independent România a apărut în 1877, iar pînă atunci nici aşa naţionalitate ca români nu exista. Să fi încercat cineva să-i spună lui Ştefan cel Mare că este român, i-ar fi rupt capul!”.

Profunzimea şi puterea istoriei proprii moldoveneşti, un strat cultural serios, demult definit ca autenticitate a naţiunii, vorbeşte de la sine în favoarea celor spuse mai bine ca orice referendum pe această temă, care, dealtfel, la rîndul său, confirmă că punctul meu de vedere este susţinut de moldoveni. România şi Moldova, bineînţeles, nu se vor uni niciodată. Pentru aceasta, pur şi simplu, nu există motive serioase. Paşapoarte româneşti – acestea, desigur, sunt o speculaţie eficientă în adresa moldovenşilor care sunt nevoiţi să supravieţuiască, dar dacă va fi pusă problema de a schimba aceste cărţulii pe propria ţară, moldovenii se vor apuca de furci şi imediat le vor arăta cine sunt stăpînii. Nimeni nu vrea să fie rob. Dar în general, din partea politicienilor pro-români este o porcărie de categorie înaltă: să-şi aducă conştient poporul la limita sărăciei, iar pe urmă să le fluture în faţă cu paşapoarte româneşti”.


Un comentariu:

  1. Eduard Baghirov si-a baut creirul sau era turbat cind a dat acel interviu.A uitat ca toti vorbim aceiasi limba moldoveni si frati nostri romani.Eu sint moldovean nascut linga chisineu si cred ca unire trebuie facuta ptru binele poporului moldovean si pentru binele copiilor nostri.Eduard Baghirov sa mearga sa fie scluga la rusi care iau spalat creirul idiot bolsevic stalinist...
    Noi trebuie sa fim unit si sa nu fim sclugi la rusi si la americani si separati de patria mama.
    Uniti sintem mai puternici si nu sclugi la fraieri care traiesc depe spatele altora.Decit sclugi la rusi mai bine morti.Noi vrem sa fim uniti cu romania si asta va fi vointa divina sa ne unim cu patria mama.

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .