miercuri, 17 octombrie 2012

Sărbătoarea ”Limba noastră” va fi redenumită

Foto: noi.md

Sărbătoarea naţională "Limba noastră" ar putea fi redenumită în "Limba noastră cea română". Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a avizat pozitiv un proiect de lege în acest sens a Partidului Liberal, care urmează să fie prezentat Parlamentului spre examinare.Inițiativa legislativă a fost prezentată de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în lipsa deputaților comuniști, care au declarat însă că nu vor susține în nici un caz intenția de modificare a denumirii sărbătorii naționale.

”Ar aduce mai multe divergențe atît de ordin politic, cît și din punct de vedere al perceperii din partea societății. Marea majoritate a cetățenilor noștri declară că vorbesc limba moldovenească și în Constituție scrie această sintagmă. Atît timp cît avem aceste divergențe, cred că nu trebuie să ne grăbim cu astfel de proiecte sensibile”, a afirmat deputatul Partidului Comuniștilor, Sergiu Sîrbu.

În replică, Mihai Ghimpu a declarat că proiectul nu contravine Constituției. ”Limba moldovenească este limba oficială. Noi însă vorbim de modificarea denumirii sărbătorii”, a opinat liderul PL.

Din cei șapte deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană rămași la ședința Comisiei, doar șase au susținut inițiativa liberalilor. Democrata Raisa Apolschi s-a abținut de la vot.
noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .