miercuri, 10 octombrie 2012

Ralitatea din italia vazuta de reporteri pro tv

Uscata si amara este painea printre straini, mai ales pentru romanii care pribegesc departe de tara, fara casa si fara un loc de munca. In Italia, de pilda, foarte multi dintre ai nostri au ajuns la mila organizatiilor caritabile. "Sunt multi care vin din Romania cu o idee in cap: "Merg acolo, fac bani si vin acasa". Dar in realitate, nu e asa. 
Pentru ca mai intai trebuie sa ai un loc de munca. Nu stiu ce ii asteapta aici si raman pe strada."Roman in Italia Fara voluntari, ar muri de foame, acum in prag de iarna, cand oricum dorm sub cerul liber. Umiliti de o societate care ii respinge, se tem totusi sa vina acasa, de groaza ca ar rade cunoscutii de esecul lor. Nea Matei e din Constanta, unde era agent de paza la o firma. 
La 53 de ani, a facut un pariu riscant cu sine. A ajuns in Italia, insa n-a gasit nimic de munca, asa cum spera cand s-a urcat in autocar. Chiar si asa amarat cum e, omul tot face haz de necaz.  
La kilometrul zero al modei, ai nostri nu mai baga de seama vitrinele somptuoase, de care altii sunt pur si simplu fascinati. Si de atata stat degeaba, unii s-au apucat sa formuleze teorii generale despre esec. Pana cand le va surade iar norocul, romanii pripasiti la Milano se multumesc cu foarte putin. Si cine stie, maine incepe o noua zi.
Articol preluat de pe:http://stirileprotv.ro

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .