luni, 8 octombrie 2012

Premiera filmului ”Hobbitul” la Chișinău va avea loc pe 20 decembrie

Foto: lenta.ru

Locuitorii Wellingtonului, capitala Noii Zeelande, trei săptămîni vor trăi în centrul Pămîntului de Mijloc în ajunul premierei primului film din trilogia "Hobbitul", potrivit segodnya.ua.
Regizorul Peter Jackson a început filmările filmului în martie 2011 în Noua Zeelandă. Se presupunea că despre aventurile hobbitului vor fi turnate două filme. Însă Jackson a spus mai tîrziu că a început filmările celei de-a treia părți.


În ajunul festivităților planificate pentru 28 noiembrie a premierei filmului "The Hobbit: An Journey Unexpected" (”Hobbitul: o călătorie neașteptată”) autoritățile din Noua Zeelandă planifică să cheltuiască 1,1 milioane de dolari Noua Zeelandă (900 de mii de dolari SUA).

Noul nume al orașului Wellington, binecunoscut printre cititorii lui Tolkien, va fi imprimat pe timbre din capitala Noii Zeelande.


În "Hobbitul" joacă actori deja cunoscuți după filmul "Stăpînul inelelor": Orlando Bloom l-a jucat pe elful Legolas, Cate Blanchett, din nou, a devenit regina elfilor, Ian McKellen a rămas Gandalf și Elijah Wood – Frodo. Pe protagonistul Bilbo Baggins l-a jucat Martin Freeman, renumit pentru rolul Dr. Watson în seria BBC "Sherlock".

În "Hobbitul" se relatează începutul istoriei, așa cum se arată în detaliu în "Stăpînul inelelor". Bilbo Baggins, care trăiește viața unui om simplu, se pornește într-o călătorie neobișnuită. Confruntîndu-se cu o mulțime de dificultăți și obstacole, el învață o mulțime de lucruri despre lumea din jur. Anume cu "Hobbitul" de John Tolkien a debutat în literatură. Cartea s-a născut dintr-o poveste, pe care scriitorul a scris-o pentru copiii săi.

Solicitați de NOI.md, reprezentanții rețelei de cinematografe ”Patria” au spus că prima parte a dilogiei intitulate "Hobbitul: o călătorie neașteptată" va fi lansată în Moldova la aproape o lună după premiera mondială – la 20 decembrie. În 2013, telespectatorii moldoveni vor vedea a doua parte, care se va fi numi ”The Desolation of Smaug” (”Pustiirea Smaug-ului”)". Ultimul film al trilogiei se prevedea să apară în cinematografe în vara anului 2014.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .