vineri, 3 februarie 2012

Te-ai săturat de România? Pleacă.


Te-ai săturat de România? Pleacă.

An de an, lună de lună, nu trece o săptămână fără să aud, văd sau să citesc cum cineva de plânge că trăiește într-o țară de cacao, înconjurat de oameni de kkt, unde numai la noi se pot întâmpla lucrurile astea …(completează aici).
Nu-ți place? Pleacă. Ai posibilitatea asta. Sunt milioane de români plecați peste hotare. Ce te ține aici?
Crezi că te-ai descurca mai bine să gestionezi bugetele statului și tu de abia trăiești de la o lună la alta, de la un salar la altul, de la o rată la alta.
Te plângi că în spitale vii cu medicamente de acasă și, ferească Dumnezeu să ajungi la doctor, că la finanțe stai prea mult la coadă și iar ți-au greșit fișa, că sistemul judiciar e varză. Tu cât de bine îți faci treaba? Nu cumva ești unul din oamenii mediocri, care fac o treabă mediocră într-o țară mediocră? Sunt convins că ai o oglindă acasă. Adună puțin curaj să te uiți în ea și să-ți răspunzi sincer la câteva întrebări.
Spui că, clasa politică e vai de capul ei. Există o vorba care spune că fiecare popor are conducătorii pe care-i merită. Tu i-ai votat, schimbă-i. Și dacă spui că nu ai pe cine alege, întreabă-te cum ar fi să fii tu în locul lor. Poate ai și tu niște afaceri de “aranjat” și niște oameni de “rezolvat” – că prea mult i-ai văzut pe alții făcând și acum ți-o ajuns și ție rândul.
Drumurile îs pline de gropi și nu avem autostrăzi? Îmi aduc aminte acum 20 de ani, la bunici, nu era asfalt și se umbla cu carul cu vaci sau cai (după posibilități). Acum avem pretenția să fie asfaltat până în fața casei și altcineva să se ocupe de asta.
Nu ai un loc de muncă? De ce ar trebui statul sau altcineva să-ți asigure un loc de muncă? Te-ai gândit că, poate, nu ești tu destul de pregătit ? Sau ești cam mofturos și selectiv?
Ai un loc unde locuiești, încălzire pe gaz prin centrală, apă la robinet, curent în toată casa, frigider să-ți pui mâncarea, o mașină în fața blocului, mai multe rânduri de haine, televizor, telefon, aparat foto și conexiune la interent. Tot nu ești mulțumit?
Crezi că cineva e obligat să facă emisiuni pe gustul tău ca să ai tu la ce să te uiți când ajungi acasă? Mai gândește-te o dată.
Ai auzit de la văru’ din Italia sau poate ai trecut, ca turist, prin câteva țări vestice și acum faci mereu comparație cu România. Pleacă! Fuga-fuguța. N-o să-ți ducem lipsa. Ne bucurăm că ești bine.
Să presupunem că nu țara e de vină. Să zicem că ești tu. Ce faci?
Părerea mea este că, în afara de puține excepții, dacă nu te descurci aici, n-o să te descurci nici altundeva. Putem construi o țară mai bună fără mofturoși, plângăcioși și sclifosiți. Te-ai săturat de România? Pleacă! Sau pune mâna și fă-ți treaba.
Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi in lume! – Gandhi

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .