miercuri, 1 februarie 2012

Premierul, amuzat de averile demnitarilor: oferiţi-le adăpost şi ajutor social

Prim-ministrul Vladimir Filat s-a arătat amuzat de declaraţiile pe venit şi avere, făcute publice de către unii demnitari de stat şi a solicitat, glumind, ca aceştia să fie ajutaţi. Reacţia şefului Executivului a venit după ce unii funcţionari cu funcţii înalte în stat au indicat că nu dispun de locuinţe sau acestea sînt estimate simbolic, la preţuri care nu există.

Filat a sugerat că Ministerul Ministrului, Protecţiei Sociale şi Familiei şi al Afacerilor Interne ar trebui să le ofere ajutor social şi adăpost. “Cei care sînt fără locuinţe, mai ales că avem temperaturi scăzute, trebuie adăpostiţi. Noi avem nevoie de dînşii sănătoşi şi capabili să-şi îndeplinească atribuţiile funcţionale”, a spus Filat.

În acest context, prim-ministrul a specificat că norma legală din Republica Moldova este imperfectă deoarece nu reglementează modalitatea de declarare a veniturilor şi, totodată, nu prevede sancţiuni pentru prezentarea declaraţiilor false.

“Noi trebuie să avem o abordare în urma căreia să avem declaraţii pe venit, nu hîrtii scrise”, a adăugat Filat.
De menţionat că, în acest an, 1256 de demnitari de stat şi funcţionari publici şi-au declarat veniturile. Potrivit directorului Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Viorel Chetraru, declaraţiile depuse nu reflectă situaţia reală şi au doar un caracter formal.noi.md

Un comentariu:

  1. Bataie de joc nu alta. In locul doamnei Buliga le-as da cate un loc la azilul de batrani, la cate un orfelinat din tara sau la vreun centru pt primirea boschetarilor. I-as baga cu forta in acele institutii sa se dezvete sa mai fure de pal populatie.

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .