vineri, 24 februarie 2012

Lupu acuză PL că tergiversează alegerile şefului statului

Spicherul Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, consideră că liberalii fac tot posibilul pentru a tărăgăna organizarea alegerilor prezidenţiale. ”Dacă se vrea funcţii, să vină şi să se spună. Noi sîntem deschişi, dar vrem un dialog sincer, cu cărţile pe masă. Actuala abordare a colegilor liberali însă nu o înţeleg. Încep să cred că este o tactică de a trage din timp şi, cu părere de rău, presupunerea se adevereşte”, a declarat Lupu jurnaliştilor.

Potrivit lui, candidaturile au fost înaintate liberalilor în ordine consecutivă, adică primul Ion Ababii şi, respectiv, Veronica Bacalu. ”Candidaţii înaintaţi nu sînt cîrpe de şters picioarele, ci personalităţi notorii care merită respect. Vorbim de oameni pentru care purtăm responsabilitate şi nu văd nici o garanţie că procesul ”haideţi să o luăm de la început” nu se va repeta. PDM nu va accepta să o luăm de la zero”, a remarcat liderul Partidului Democrat.

Totodată, în opinia lui Marian Lupu, Veronica Bacalu nu reprezintă niciun pericol ideologic pentru liberali, iar dacă ar exista din partea Partidului Liberal dorinţa de a o cunoaşte, ea ar putea veni pentru cîteva zile la Chişinău.

”Dacă voi vedea că, într-o perioadă scurtă de timp, situaţia nu sem mişcă, îmi rezerv dreptul de a examina circumstanţele respective la Curtea Constituţională. Fără părerea Curţii nu pot dizolva Parlamentul”, a punctat Marian Lupu.


Sursa: noi.md

Un comentariu:

  1. Pericol reprezinta pt liberali insasi ideea ca aceasta criza istitutionala se poate rezolva fara asii lui Ghimpu. Se poate domnilor, se poate si cu Bacalu si fara vreo prezenta PL sa fie bine in tara. Sa nu fim rautaciosi insa PL-ul isi are locul sau in esichierul politic al tarii dar ar trebui sa fie sinceri cu totii.

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .