vineri, 20 ianuarie 2012

Preşedintele Curţii de Apel Economice din Moldova, implicat în atacul raider asupra ÎS”Registru”



Premierul Vlad Filat a făcut unele dezvăluiri în cazul escrocheriilor şi delapidărilor în proporţii deosebit de mari la ÎS ”Registru”. Potrivit lui Filat, din plenul magistraţilor, care au admis cererea companiei Intercomsoft LTD şi au dispus achitarea de către ÎS”Registru” a 41 milioane dolari, face parte şi preşedintele Curţii de Apel Economice, Aurel Colenco.

”Din plenul judecătorilor au făcut parte judecătorii Colenco, Pelin şi Clima. A fost o încălcare flagrantă şi obraznică a competenţelor. Curtea de Apel Economică şi-a depăşit competenţele deoarece cazul trebuie să fie examinat de arbitrajul internaţional de la Elveţia şi nu de către instanţele naţionale din Republica Moldova”, a declarat premierul.

Potrivit lui, contractul care stă la baza litigiului, semnat între companie şi autorităţile moldoveneşti, este o bombă cu efect întîrziat, pusă atît în ÎS ”Registru”, dar şi în întreaga economie.

”Am încredere că acest caz va fi examinat aşa cum prevede legea, iar persoanele implicate vor fi sancţionate”, a punctat Vlad Filat.


noi.md

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .