marți, 13 decembrie 2011

O stradă din Chişinău va purta numele Leonidei Lari

http://media.noi.md/
O strada din Chisinau va purta numele poetei Leonida Lari. Declaratia a fost facut de catre primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca. Primarul, împreuna cu alti oficiali, inclusiv premierul Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, presedintele Academiei de Stiinte din Moldova, Gheorge Duca si altii au petrecut-o, astazi, pe scriitoare pe ultimul drum. Ea a fost înmormîntata la cimitirul de pe strada Armeneasca.
Leonida Lari s-a stins din viata duminica dimineata, fiind rapusa de cancer.
În cartea sa "Cîmp salbatic", publicata în 2002, Efim Bersin îsi aminteste: "Poeta din Moldova Leonida Lari, declarînd ca renasterea natiunii este mai presus de proprii copii, a divortat de sotul ei, rus, de la care a nascut doi copii, si a decis sa se casatoreasca cu monumentul lui Stefan cel Mare. Multimea a luat aceasta în serios. Preotul (asa cum s-a dovedit mai târziu, nu a fost doar preot, ci, de asemenea, deputat al Sovietului Suprem al URSS, cu numele Buburuz) a ciocanit cu un inel de nunta pe piedestal, apoi a pus inelul pe degetul Leonidei si i-a declarat pe "însurateii" sot si sotie".
Începînd cu anul 1992 ea a fost deputat în Parlamentul României. Leonida Lari a lasat mostenire 24 de volume de poezie si proza, precum si traduceri din poezia universala. Articol realizat de: http://media.noi.md/

Un comentariu:

  1. Leonida Lari,ai Luptat pentru Adevar. Adevarul este DUMNEZEU. Odihneste-te in pace. Bunul are grija de Sufletul Tau. Monodrama "INGERUL"de Leonida Lari.Premiera in Cetatea Unirii-Alba Iulia.

    RăspundețiȘtergere

Cuvinte neplacute si murdare vor fi sterse .