Ecologiștii: Prin intermediul benzinăriilor se spală sume mari de bani

Foto: noi.md
Pe strada Arborilor, lîngă viaductul spre Botanica, se construiește o nouă benzinărie, chiar în imediata apropiere a trei stații deja existente.

Edilii orașului, care au eliberat autorizația de construcție, refuză să dea comentarii, dar susțin ca toate regulile sînt respectate. Cu toate acestea, legea prevede că între stațiile de alimentare cu combustibil și clădirile publice trebuie să fie o distanță de cel puțin 50 de metri, iar între acestea și casele rezidențiale – de cel puțin 25 de metri. Dar în pofida legii, noua construcție se ridică rapid în preajma caselor și clădirilor publice.

Ecologiștii susțin că autorizația de construcție a fost eliberată ilegal – construcția benzinăriilor în oraș deja este interzisă categoric. Orice obiectiv periculos, și în primul rînd benzinăriile, poate fi construit doar în baza unei scheme special concepute, proiectul lui urmînd a fi supus dezbaterilor publice.

Președintele Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba, a comunicat pentru NOI.md că, acum 10, a fost aprobată o astfel de schemă. Potrivit schemei, numărul stațiilor PECO care nu pun în pericol siguranța oamenilor și a ecosistemului în capitală nu trebuie să fie mai mare de 100. Însă, la moment, astfel de stații în Chișinău sînt de trei ori mai multe.

"Eu cred că în oraș nu mai este necesară construcția altor benzinării. Dar la noi, contra unei mite poate fi primit orice document, pentru că prin intermediul benzinăriilor se spală sume mari de bani. O mare cantitate de benzină este adusă prin contrabandă. De aceea, în orașul nostru se duce lupta pentru autorizarea acestora. Iar conducerea închide ochii la asta, pentru că are și ea beneficii", a spus Garaba.Sursa: NOI.MD

Postări populare

Ultimele comentarii