Demisia lui Lupu ar putea fi amînată

Foto: noi.md
Proiectul privind demisia președintelui Parlamentului, Marian Lupu, nu a obținut numărul necesar de voturi în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului, pentru ca să fie inclus pe ordinea de zi în cadrul ședinței de mîine a Legislativului. Despre aceasta a declarat pentru Noi.md, președintele fracțiunii Parlamentare al Partidului Comuniștilor, Maria Postoico. Potrivit ei, din numărul total de membri, doar 5 persoane au votat pentru includerea proiectului pe ordinea de zi, printre care președintele Parlamentului, Marian Lupu, și membrii PCRM.
Maria Postoico susține că mîine, în cadrul formării ordinei de zi bi-săptămînale, la începutul ședinței Parlamentului, membrii PCRM vor insista, încă o dată, ca proiectul privind demisia spicherului să fie examinat. Astfel, dacă va avea susținerea deputaților, proiectul urmează să fie inclus pe ordinea de zi a Parlamentului în perioada 21-29 martie.

Totodată, Maria Postoico, a spus că deocamdată PLDM nu a discutat cu PCRM, despre demisia lui Marian Lupu.

Pentru demisia lui Marian Lupu sînt necesare 67 de voturi. Pînă în prezent doar reprezentanții fracțiunii PCRM, care sînt 34 la număr și grupul socialiștilor 4 la număr, au declarat că vor vota pentru acest proiect.
 
Sursa: NOI.MD

Postări populare

Ultimele comentarii