Vladimir Țurcan și Igor Dodon își unesc forțele. Țurcan: nu pretind la nici o funcție de conducere

Foto: publika.md

Liderul Partidului „Moldova Unită”, Vladimir Ţurcan, și preşedintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, au decis să-și unească forțele printr-un proces de fuzionare a celor două partide de stînga. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de Vladimir Ţurcan, care a specificat că există posibilitatea participării în acest proces şi a altor forțe de stînga.

Vladimir Țurcan a declarat că partidului „Moldova Unită” îşi va păstra denumirea pînă la finalizarea procesului de unificare, iar ulterior actorii politici implicați vor decide care va fi denumirea noii platforme. Totodată, Țurcan a subliniat că nu pretinde la nici o funcție de conducere. “Eu nu pretind la rolul de conducător, însă vreau să pun în practică experiența mea politică de ani. Mecanismul acestui proces urmează să se desfășoare în timp, iar legea prevede diferite forme de consolidare”, a spus Țurcan.

Politicianul a precizat că ar fi de acord ca denumirea acestei platforme de stînga să fie Partidul Socialiștilor, însă, potrivit lui, pînă la sfîrșitul anului, forțele unite vor decide sub ce denumire se vor prezenta la viitoarele alegeri parlamentare. “Nu văd problemă în denumire”, a mai declarat Vladimir Țurcan pentru NOI.md.

 noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii