Transnistria a rămas fără rezerve de aur, se caută vinovaţii

La sfîrşitul anului trecut, din regiunea transnistreană au fost scoase aproape toate rezervele de aur. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, scrie „Nezavisimaia Gazeta”. Potrivit lui Şevciuk, în vistierie au rămas doar 49 de mii de dolari. Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă.

„Dispunem deja de materiale, care permit să credem că unii funcţionari au acţionat în detrimentul intereselor de stat”, a menţionat Şevciuk. În pofida situaţiei create, liderul de la Tiraspol a menţionat că salariile bugetarilor, pensiile şi bursele au fost achitate. Potrivit lui Şevciuk, în situaţia creată conducerea regiunii a fost nevoită să se adreseze Moscovei după consultanţă.

Tiraspolul a anunţat, de asemenea, despre efectuarea unor controale la întreprinderile privatizate, în mare parte de cetăţeni ruşi. Întreprinderile proprietarilor care nu-şi onorează angajamentele investiţionale ar putea fi naţionalizate.

Amintim că, în decembrie 2011, în Transnistria s-au desfăşurat alegeri pentru funcţia de preşedinte al regiunii. În urma scrutinului, fostul lider Igor Smirnov a pierdut alegerile în favoarea lui Evgheni Şevciuk.


noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii