Serafim Urechean se vrea preşedinte de ţarăPreşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, consideră că s-ar descurca în funcţia de şef al statului. Acesta este apartinic şi din afara Parlamentului, astfel întrunind toate condiţiile necesare pentru a candidata.

“Dacă cineva mi-ar propune să candidez la funcţia de şef al statului, cred că m-aş isprăvi nu mai rău decît alţi posibili pretendenţi. Sînt apartinic şi apolitic. Ştiu ce trebuie de făcut. Avem nevoie de un preşedinte loial, fără ambiţii politice, care să cedeze împuternicirile necesare şi către Parlament, şi către Guvern”, a declarat Urechean în cadrul unei emisiuni la N4.

Totuşi, el consideră că nu se vor găsi politicieni care îl vor înainta la această funcţie. ”Nici fostul preşedinte al ţării, Vladimir Voronin, nici actuala guvernare nu ar fi prea bucuroşi de prezenţa mea în politică. Atît Vladimir Voronin, cît şi foştii colegi din Alianţă s-au străduit prea mult să mă scoată de pe eşichierul politic”, a menţionat Urechean.

De menţionat că, pe 21 aprilie 2011, Serafim Urechean a fost numit în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, părăsind arena politică a ţării.


noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii